Acasa Cultura-ReligieCultura Diaconu: Cetăţile dacice riscă să fie scoase de pe lista UNESCO

Diaconu: Cetăţile dacice riscă să fie scoase de pe lista UNESCO

scris de M.A.
6 afisari

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a atras atenţia, vineri seara, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că dacă nu se acţionează cu maximă urgenţă, cetăţile dacice riscă să fie scoase de pe lista UNESCO.

Sarmizegetusa (unseenromania.com)

Diaconu: Cetăţile dacice riscă să fie scoase de pe lista UNESCO (foto: unseenromania.com)

„Riscul este foarte mare, dacă vin şi văd că nu am făcut nimic”, a declarat ministrul Culturii, care a vizitat în cursul zilei de vineri Sarmizegetusa Regia, despre care a spus că este „ştampila, sigiliul naţiunii” noastre. „Chestiunea e gravă”, a afirmat Mircea Diaconu, care a adăugat că „arborii de acolo par mai importanţi decât vestigiile”. „E de neînţeles lucrul acesta”, a adăugat demnitarul, citat de Agerpres.

Cetăţile dacice sunt protejate UNESCO. Ce facem noi cu asta? Nimic. Şi dacă cumva vine un control UNESCO? Pierdem statutul. Deci, dacă nu facem ceva cu urgenţă maximă, pierdem statutul de protecţie UNESCO pentru cetăţile dacice„, a punctat oficialul.

Ministrul a afirmat că vrea să-i pună la aceeaşi masă pe cei din administraţia publică locală, de la Consiliul Judeţean Hunedoara, pe specialişti şi Ministerul Culturii, până va fi găsită o soluţie.” Lucrurile mi se par extrem de simple şi de rezolvat imediat. Adică, să înceapă să lucreze toţi, fiecare pe meseria lui”, a spus acesta. „Fiecare să facă ceva şi de maximă urgenţă”, a adăugat Mircea Diaconu, care a apreciat că „e absolut dureros ce se întâmplă acolo”. Ministrul a mai spus că va organiza peste două săptămâni şi jumătate o conferinţă de presă la Sarmizegetusa Regia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult