Acasa Cultura-ReligieCultura Directorul TVR cere ștergerea datoriilor la bugetul de stat

Directorul TVR cere ștergerea datoriilor la bugetul de stat

scris de C.S.
6 afisari

Directorul interimar al TVR cere ștergerea datoriilor la bugetul de stat. Stelian Tănase susține că instituția pe care o conduce nu poate plăti cele 122 milioane de euro cerute de Fisc, amnistia fiscală fiind singura piedică în calea falimentului.

TVR cere amnistie fiscală.

„Noi am cerut la cele mai înalte niveluri ca să fim iertaţi de ea. Asta se poate face o singură dată”, a spus Stelian Tănase. El a mai spus că acest lucru este posibil numai cu avizul Comisiei Europene.

„Dar trebuie să facem acest lucru pentru că sunt datorii cumulate, unele, repet, consecinţa unor decizii care s-au luat la acea vreme”, a spus Stelian Tănase.

„Am vorbit despre iertarea datoriilor chiar la Ministerul de Finanţe, de mai multe ori. O televiziune îndatorată e în genunchi şi o televiziune independentă este o televiziune care stă pe propriile ei resurse. Noi ne luptăm cu fantomele trecutului. Eu mă străduiesc să plătesc datoriile făcute de alţii în timp”, a spus Stelian Tănase. El a precizat că numai o treime din aceste datorii sunt ca urmare a modului în care a fost condusă televiziunea publică. „Restul aparţine guvernanţilor, politicienilor care au luat decizii proaste, care au dezavantajat televiziunea”, a spus Stelian Tănase.

„Eu cred că primul lucru pentru a produce o televiziune independentă şi puternică şi în serviciul public, aşa cum îmi doresc, este ca aceste datorii să dispară în termenul cel mai scurt posibil (…) Plata datoriilor va face din TVR o televiziune puternică. Aceste datorii nu le-a dus nimeni acasă (…) Aici nu duce nimeni banii acasă, ei se duc într-o maşinărie enormă de produs pierderi, care înseamnă vechi structuri, personal excedentar, avem nişte echipamente de 40 de ani, care sunt foarte energofage şi plătim nişte facturi pe care alte televiziuni private nu le plătesc. Toate aceste lucruri au crescut datoria”, a spus Tănase.

2 comentarii

urbos 05-03-2014 - 17:36

Da-i pe toti afara, boule!

vivi 06-03-2014 - 07:56

un roman adevarat sau mai corect psdist

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult