Acasa Cultura-ReligieCultura Dolce Romtelecom ar putea scoate din grilă posturile Pro Tv

Dolce Romtelecom ar putea scoate din grilă posturile Pro Tv

scris de M.A.
24 afisari

Pro Tv, Acasă TV, Pro Cinema, Acasă Gold, sport.ro, MTV şi Pro Tv International ar putea să dispară din grila de programe Dolce Tv, din cauza neînţelegerilor dintre Pro Tv SA şi Romtelecom.

Dolce Romtelecom ar putea scoate din grilă posturile Pro Tv

Dolce Romtelecom ar putea scoate din grilă posturile Pro Tv

Romtelecom nu a agreat condiţiile de reînnoire cerute de Pro Tv pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul Pro Tv SA şi, urmare a acestui fapt, Dolce DTH şi alte servicii de retransmisie ale Romtelecom nu vor mai retransmite aceste canale începând cu 3 ianuarie 2013

Poziţia Romtelecom

Romtelecom şi Pro Tv S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom. Având în vedere că, până la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale Pro Tv, inclusiv MTV România şi VH1.

Pe această cale, Romtelecom doreşte să îşi asigure clienţii că, în toată această perioadă, a negociat cu bună credinţă cu partenerul său, Pro Tv S.A, făcând toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienţilor săi pentru a avea un abonament la un preţ rezonabil.

Pe parcursul negocierilor, Pro Tv S.A. a solicitat Romtelecom o creştere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienţii Romtelecom.

Tinând cont de faptul că fiecare leu contează pentru clienţii săi, Romtelecom doreşte să îi asigure pe aceştia de toată deschiderea şi bună voinţa de a face toate eforturile pentru a ajunge la o înţelegere cu Pro Tv S.A, cu privire la un preţ stabil şi rezonabil pentru transmiterea celor 11 canale ale grupului, exprimându-şi, în acelaşi timp, speranţa că şi Pro Tv S.A ţine cont de interesul telespectatorilor români.

Compania îşi exprimă regretul pentru orice potenţiale inconvenienţe ale clienţilor săi, din motive independente de companie. În acelaşi timp, Romtelecom doreşte să îşi informeze clienţii că pentru a compensa posibila retragere a celor 11 canale, compania le va oferi acestora alte canale TV de cea mai bună calitate, începând cu data de 3 ianuarie 2013”.

Poziţia Pro Tv

„În decursul negocierilor începute în luna septembrie, Romtelecom nu şi-a arătat disponibilitatea de a plăti pentru canalele Pro Tv un preţ care să exprime valoarea corespunzătoare pe care canalele Pro Tv o reprezintă în preţul plătit de fiecare abonat Romtelecom„, precizează un comunicat al Pro Tv. „Succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazează în primul rând pe atractivitatea Pro Tv şi a altor canale româneşti, care determină într-o proporţie covârşitoare decizia de abonare. Pro Tv face în fiecare an investiţii masive în conţinut pentru a satisface aşteptările telespectatorilor. Este corect ca valoarea acestui conţinut, pentru care distribuitori precum Romtelecom obţin venituri din abonamente, să se reflecte în preţul pe care furnizorii acestor servicii îl vor plăti de acum înainte Pro Tv„, a declarat Anca Budinschi, Director General Pro Tv SA. “Pro Tv regretă această situaţie şi îşi informează telespectatorii asupra alternativelor de recepţionare a canalelor Pro Tv: semnalele terestre pentru canalul Pro Tv; toţi ceilalţi distribuitori de cablu şi satelit, precum şi voyo.ro, pentru întreg pachetul de canale Pro Tv SA. (Pro Tv, Acasă TV, Pro Cinema, Acasă Gold, sport.ro, MTV, Pro Tv International)”.

5 comentarii

Ion 27-12-2012 - 15:40

Duca-se Dracu de Pro-tevei!

nelu 28-12-2012 - 10:50

incercam sa reziliem contractu si ne cautam alta firma care trasmite aceste posturi

voinel 28-12-2012 - 15:57

Se incerca un monopol al retelei rds-rcs cel mai probabil…

gica 30-12-2012 - 18:20

Cu siguranta voi renunta la abonamentul DOLCE TV ,,pacat pr. prograele in format HD ,erau retransmisii de buna calitatate ma refer ptr. platforma TDH , VOI TRECE PE fOCUS SAT mai ales ca au programe HD iar daca vor intrduce in grila PRO TV HD ,si SPORT.RO HD ,si TVRHD ar fi OK

mihai 30-12-2012 - 23:31

@gica: mai ales Sportro HD, ala e baza, sa vezi discutii la masa despre jegul de fotbal romanesc in HD. Nici nu stiu cum de au aia lcenta sa fie post de sport.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult