Acasa Cultura-ReligieCultura Duminica Floriilor: Procesiune catolică în Bucureşti

Duminica Floriilor: Procesiune catolică în Bucureşti

scris de A.B.
10 afisari

Credincioşii catolici din Bucureşti, preoţii din parohiile bucureştene, călugări şi călugăriţe din comunităţile religioase locale vor participa duminică, la procesiunea de Florii, pe care Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti o organizează şi în acest an pe străzile Capitalei.

Procesiune catolica de Florii (ziuaconstanta.ro)

Procesiune catolica de Florii (foto: ziuaconstanta.ro)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei, pr. Francisc Doboş, procesiunea de Florii, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu, va începe la ora 14,00, la Biserica Franceză „Sacre Coeur”, cu ceremonia binecuvântării ramurilor.

Participanţii vor porni apoi pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. Cu ramuri în mână, credincioşii şi preoţii îi vor cânta Mântuitorului, iar în fruntea procesiunii tinerii vor purta „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”.

La sfârşitul procesiunii, în jurul orei 15,00, în Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu.

Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă şi uneşte triumful lui Cristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – şi vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie, pentru credincioşii catolici, participarea la cele două evenimente liturgice fiind un prilej de mărturisire a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei, pr. Francisc Doboş, tot în Duminica Floriilor, în Biserica Catolică, se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, ajunsă în acest an la cea de a XXVII-a ediţie.

Cu această ocazie, Papa Benedict al XVI-lea le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj, cu tema „Bucuraţi-vă mereu în Domnul”.

Suveranul Pontif îi îndeamnă pe tineri să fie „misionari ai bucuriei”, bineştiind că „mesajul creştin este un mesaj de bucurie şi de speranţă”: „Voi, tineri discipoli ai lui Cristos, arătaţi lumii că credinţa aduce o fericire şi o bucurie adevărată, deplină şi durabilă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult