Acasa Cultura-ReligieCultura E oficial. TVR Info devine TVR News

E oficial. TVR Info devine TVR News

scris de M.A.
24 afisari

E oficial. TVR Info devine TVR News. CNA a admis solicitarea TVR. Postul de televiziune va emite din 15 noiembrie.

E oficial. TVR Info devine TVR News

E oficial. TVR Info devine TVR News

Claudiu Săftoiu, preşedintele CNA, a fost prezent în faţa membrilor CNA pentru a susţine lansarea noului proiect. Potrivit lui Săftoiu, TVR News va avea conţinut propriu în proporţie de 3% şi va prelua de la TVR 1 emisiunile de pe tronsonul 19.00 – 21.00. Restul, de aproximativ 80%, vor fi preluări de la Euronews. Totodată, postul de televiziune va avea două jurnale de 15 minute pe zi, de la 16.00 şi de la 16.30, transmite paginademedia.ro.

Potrivit preşedintelui director general al Societăţii Române de Televiziune, Claudiu Săftoiu, conceput ca un parteneriat între TVR şi Euronews, noul canal, care se va numi TVR News, va oferi din 15 noiembrie telespectatorului român acces la programele cu conţinut jurnalistic Euronews în limba română şi engleză, la care se vor adăuga producţiile realizate de Departamentul Emisiuni Informative al Televiziunii Publice. Claudiu Săftoiu a mai spus că luni au fost stabilite toate datele tehnice, urmând ca marţi să se redeschidă transmisia pe TVR Info pentru teste, până pe 15 noiembrie.

Parteneriatul TVREuronews reprezintă o premieră pentru serviciul de televiziune publică din România, prin afilierea Televiziunii Române la principiile şi valorile jurnalistice europene şi prin împlinirea misiunii TVR de deschidere a telespectatorului român spre realităţile şi actualitatea europeană, susţine preşedintele-director general al SRTV, transmite Agerpres. TVR Info va oferi un program partajat, cu un conţinut propriu de 3%, timp de 24 de ore, urmând ca proporţia să crească ulterior.

Noua echipă va produce un jurnal de 15 minute, la 16,00 şi 16,30, de luni până vineri, urmând ca să aducă un conţinut de reluări de programe locale şi din arhiva TVR. Acesta urmează tipologia informaţiilor de la Euronews, putând apropia conţinutul local de filosofia Euronews. Reorganizarea activităţii presupune producţia de ştiri, împreună cu difuzarea de filme, şase-şapte persoane angajate cu costuri minime.

1 comentariu

urbos 13-11-2012 - 17:38

Porcaria asta trebuie desfiintata.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS