Acasa Cultura-ReligieCultura Emil Boc: “Sa aducem tinerii de pe terase la biblioteca”

Emil Boc: “Sa aducem tinerii de pe terase la biblioteca”

scris de Ziua Veche
112 Afisari

Prim-ministrul Emil Boc si-a exprimat, vineri, speranta ca investitiile guvernamentale la noul sediu al Bibliotecii Nationale sa aduca tinerii de pe terase in salile de lectura, informeaza Agerpres.


Premierul Boc si ministrul Culturii, Kelemen Hunor, au vizitat, vineri, santierul noului sediu al Bibliotecii Nationale, de pe Splaiul Unirii.

„Investitia este benefica din toate punctele de vedere. In primul rand, speram sa recastigam pasiunea pentru cultura a romanilor. Speram, de asemenea, ca prin dotarile pe care le are la dispozitie, prin spatiile generoase, prin infrastructura generala, sa aducem tinerii de pe terase la biblioteca. (…) Important este sa nu-si piarda tinerii gustul pentru cultura, prin faptul ca biblioteca, din nefericire, a fost inlocuita in ultima vreme cu terasele, cu televizorul, cu mall-urile. Tinerii trebuie sa revina si in biblioteci, pentru ca aici se formeaza cel mai bine pentru societate, nu la mall, nu in gasti de cartier, nu in alte activitati, ci in activitatile culturale”, a subliniat seful Executivului.

Emil Boc a mentionat ca viitorul sediu al Bibliotecii Nationale va beneficia de dotari tehnice moderne, de la biblioteca digitala la spatii moderne de lectura si publicatii pe care nu le pot gasi in alta parte. Primul-ministru a estimat ca in ritmul actual de lucru constructia va fi finalizata la termenul programat in noiembrie 2011.

0 comentariu

briel 09-06-2010 - 13:23

Si cand le dai inapoi datoria te taxeaza hotii astia !

In Canada la un imprumut de $200 000 aveti dreptul la extra payment lunar sau pe an pana la $60 000 (pe an) fara nici o penalizare, numai bani sa ai. In Romania este jupuiala fara anestezie.

Hotii !
Hotii !
Hotii !

Ca sa mai treaca supararea va puteti uita la la o un „interviu” extrem de amuzant si totodata pur realist in care comicii australieni explica functionarea sistemului financiar.

How does the financial system work

http://www.youtube.com/watch?v=M_3T-Af57Pg&feature=related

briel 09-06-2010 - 14:18

am ajuns sa aflu care este suma de risc aruncata pe piata financiara din cauza derivativelor. Se pare ca cea mai simpla forma de derivativa este

CDS= Credit Default Swap si care se defineste ca the simplest credit derivative contract designed to isolate credit risk and allow it to be transferred between parties. In a single name CDS, the credit risk of a reference entity is transferred from protection buyer to protection seller.

Deci, un fel de asigurare pentru ambele parti (cel care ia imprumutul si cel care da imprumutul), astfel incat sa apara riscul falimentului.

In US principalul asigurator a fost AIG. Ceea ce pute ingrozitor este ca se stia de la bun inceput ca cele mai multa credite NU pot fi rambursate pentru ca cel care ia banii se afla sub conditiile de creditare.

Ideea smechera a fost asa: omul nu trebuie sa poata sa-si permita o rata lunara, el trebuie sa-si permita doar interesul de la rata lunara.

Si acum tineti-va bine, suma de risc pe piata financiara a US este … $592 trilioane. Asa ca un bailout de 700 bilioane este chiar nimic.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a3mU4TmtYCww

Mai Valule Verde, daca ai priceput ceva din ce am explicat, poti sa reconsideri sintagma „bancile nationale sunt in slujba interesului national”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS