Acasa Cultura-ReligieCultura Eminem, controverse puternice, cu un single despre viol

Eminem, controverse puternice, cu un single despre viol

scris de L.M.
16 afisari

Rapperul Eminem a generat încă o dată controverse puternice în rândul societăţii civile americane, după ce a înregistrat alături de Dr. Dre, pentru coloana sonoră a unui film biografic despre grupul NWA, intitulat „Straight Outta Compton”, un single ale cărui versuri vorbesc despre viol.

eminemPotrivit contactmusic.com, single-ul care include acel vers se intitulează „Medicine Man”.

„Nimeni nu e în siguranţă/ Necredincioşilor, chiar nu e niciuna/ Eu le fac să juiseze chiar şi pe târfele pe care le violez”, este versul care a generat aceste controverse şi un val de critici şi proteste în societatea civilă americană.

Single-ul face parte din coloana sonoră a unui film ce prezintă ascensiunea unui grup de cântăreţi rap.

Karen Ingala Smith, directoarea Nia Project, o fundaţie de caritate care militează împotriva violurilor, a declarat pentru publicaţia britanică The Guardian că noul single al rapperului Eminem promovează violenţa domestică împotriva femeilor şi le dezonorează pe victimele violenţelor sexuale.

Eminem a lansat de-a lungul carierei sale opt albume de studio, care s-au vândut în peste 115 de milioane de exemplare în toată lumea. Artistul american a fost recompensat cu numeroase premii importante, inclusiv 15 premii Grammy şi un premiu Oscar. După ce şi-a făcut debutul în actorie, în 2002, cu rolul din „8 Mile”, pentru care a fost lăudat de criticii de specialitate, Eminem a preferat să se concentreze asupra carierei sale de muzician. Albumul „Recovery” a fost discul cu cele mai mari vânzări din Statele Unite ale Americii în anul 2010.

Cel mai recent album se intitulează „The Marshall Mathers LP 2” şi a fost lansat pe piaţă în anul 2013.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult