Acasa Cultura-ReligieCultura Eugen Ovidiu Chirovici, lovitură de Maestru în Marea Britanie

Eugen Ovidiu Chirovici, lovitură de Maestru în Marea Britanie

scris de D.S.S.
87 afisari

Eugen Chirovici, fost Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România,  se bucură de un real succes în Marea Britanie. Ultimul său roman, “Cartea Oglinzilor” (The Book of Mirrors), este prezentat de jurnaliștii de la The Guardian ca fiind unul excepțional.
chirovici eugen ovidiuLansarea oficială a romanului va avea loc în 2017 și va fi tradus în peste 20 de limbi. Cotidianul britanic spune ca scriitorul român a devenit o „senzație” și ar putea încasa din vânzarea drepturilor de publicare o sumă de șapte cifre.

Anunțul a fost făcut chiar de către sciitor. Eugen Ovidiu Chirovici a împărtășit prietenilor de pe Facebook vestea cea mare.

„Ei bine, prieteni, e timpul sa aflati si voi vestea cea mare. Cel mai recent roman al meu, The Book of Mirrors (Cartea Oglinzilor), reprezentat de agentul literar Marilia Savvides (Peters, Fraser, Dunlop – London;petersfraserdunlop.com), se dovedeste a fi o adevarata lovitura editoriala internationala. Drepturile au fost deja vandute in peste douazeci de tari, printre care Marea Britanie (Penguin Random House, Century), SUA (Simon and Schuster), Germania (Random House, Goldmann), Franta (Les Escales), Italia (Longanesi), Spania (Penguin Random House, Literatura), Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Brazilia si asa mai departe. In Romania, drepturile au fost cumparate de Editura Rao (facebook.com/rao.editura). Romanul va fi publicat la inceputul anului 2017”, scrie Chirovici.

„Nu sunt sigur că realizez ce se întâmplă. Este copleșitor și complet neașteptat.” a spus Chirovici.

„Romanul este incredibil și foarte sofisticat. Nu ai știi niciodată că este scris de cineva ce nu are engleza ca limbă maternă”, a spus Rachel Mills de la Peters Fraser si Dunlop(PFD)

Francesca Pathak, editor la Century consideră cartea ca fiind „într-adevar genială, care m-a prins de la prima pagină. O să fie un debut imens pentru noi.”

Scriitorul român s-a mutat în urmă cu trei ani în Marea Britanie, atuncin când fiul său și-a început studiile la Universitatea din Cardiff.

Chirovici, născut în data de 11 mai 1964 în Făgăraș, a fost șef al unei loje masonice din România și a mai scris 10 cărți până acum.

Pe lângă romanele sale, Chirovici, absolvent al Academiei de Studii Economice (1995), University of Glasgow (Scotia) studii postuniversitare (1995) și Institutul de Dezvoltare Economică – EDI – de pe lângă Grupul Băncii Mondiale – SUA, studii postuniversitare (1996), a mai scris și 1000 de de articole în România și străinătate.

De asemenea, acesta a mai scris și cini cărți de eseistică și istorie economică.

Primul său roman se numește “Masacrul” și a fost publicat în 1991. Au urmat mai multe succese literare, printre care Comando pentru general (bestseller), Spectacolul reformei văzut de la galerie. România, zece ani după…(o istorie economică și politică a primei decade postdecembriste), Națiunea virtuală (eseu despre globalizare), scrie Răzvan Cojan.

În anul 2005, începe colaborarea cu Editura RAO, publicând: Misterele istoriei: religie, politica si bani, A doua moarte, Suflete la pret redus si La broasca lesinata, Noua economie: ABC pentru viitorii milionari, Puterea, Labyrinth.com, Voodoo, Pulbere Neagra, Hoodoo Creek, Cine a ucis-o pe Nora Jones?, Sanitarium. Locul in care nimic nu este ce pare a fi, O amintire de la Paris.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult