Acasa Cultura-ReligieCultura Eurovision 2011, dezastru pentru România. Cum comentează membrii Hotel FM

Eurovision 2011, dezastru pentru România. Cum comentează membrii Hotel FM

scris de Matei Iliescu
4 afisari

Membrii formaţiei Hotel FM au declarat că locul 17 obţinut în finala Eurovision „nu este nici bun, dar nici prost”, acuzând, însă, că votul a unul geo-politic.

Eurovision 2011, dezastru pentru România. cum comentează membrii Hotel FM

Nu e un loc tocmai bun, dar nici rău. Stau alţii şi mai rău ca noi, care au la fel piese frumoase. Eurovision este plin de surprize„, a declarat pianistul şi compozitorul piesei „Change”, Gabriel Băruţa.
El a afirmat că acest loc nu înseamnă un final de carieră pentru Hotel FM.
Nu o să însemne un sfârşit de carieră pentru noi, iar cei care ne-au văzut trebuie să ştie că noi ne-am făcut treaba foarte bine şi că votul a fost super politic„, a declarat Gabriel Băruţa pentru Agerpres.
Artistul susţine că grafica nu a fost una care să avantajeze România în show şi că aceasta a fost realizată de germani.
Compozitorul piesei a precizat că se va mai participa la selecţia naţională pentru Eurovision, dar nu la cea pentru concursul de anul viitor.
Nu pot să o ţin aşa într-un Eurovision în fiecare an„, a motivat el.
Şi solistul formaţiei Hotel FM, David Bryan, a acuzat că votul din finala Eurovision a fost geo-politic.
În ceea ce priveşte faptul că Marea Britanie nu a acordat niciun punct României, deşi el este de origine engleză, solistul a spus că îi e ruşine de acest fapt.
Nu ştiu de ce nu ne-a votat Anglia. Mi-e ruşine de acest fapt. Am crezut toţi că o să avem câteva puncte de la englezi. Mi-e ruşine să mă întorc în Anglia. Sunt foarte mândru de România şi sper ca în viitor să obţin încrederea acestei ţări. Nu mă mai întorc în Anglia„, a spus el.
Şi şeful delegaţiei României la Eurovision, Marina Almăşan, a susţinut că la finală s-a votat geo-politic.
Locul 17 din 43 de ţări participante nu e nici mult, dar nici puţin dacă stăm să ne gândim că într-un şir de 43 de ţări ne-am calificat a 17-a. Cred că votul geo-politic a fost mult mai pregnant vizibil decât la celelalte ediţii. Sper că toţi telespectatorii au ajuns la concluzia că băieţii nu au nicio vină. Ei au dat tot ce au putut. Nu avem nimic în a le reproşa şi îmi pare rău că sentimentul lor e acela de vinovăţie, care este un sentiment greşit pe care nu ar trebui să-l aibă„, a declarat, pentru Agerpres, Marina Almăşan.
Liderul delegaţiei României a arătat că, în special, David Bryanresimte această clasare proastă ca pe o dezamăgire pe care o aduce românilor„.
Sper ca românii să aibă înţelepciunea să realizeze că el a făcut mai mult pentru România decât au făcut alţi români„, a spus Marina Almăşan.
Ea s-a arătat nemulţumită de grafica folosită pentru prestaţia României în finala concursului.
S-ar fi dorit ca piesa să aibă mai multă strălucire. Poate e vina noastră că ne-am bizuit prea mult pe televiziunea germană, care a luat asupra ei elementele speciale de pe scenă. Poate că nişte intervenţii mai puternice din culise ar fi îmbogăţit în vreun fel efectele luminoase. Nici grafica nu a fost una tocmai fericită„, a afirmat liderul delegaţiei, care a catalogat ediţia Eurovision 2011 ca fiind una restrictivă, arătând că nu s-a putut colabora foarte bine cu gazdele.
Azerbaidjan, reprezentată de Ell şi Nikki, a câştigat Eurovision Song Contest 2011, desfăşurat sâmbătă seara la Arena din Dusseldorf, iar formaţia Hotel FM s-a clasat pe locul 17 cu piesa „Change„.
Artiştii români au adunat 77 de puncte care i-au clasat pe locul 17, la egalitate cu Rusia, de la Moldova şi Italia, care au acordat câte 12 puncte, Belgia – zece puncte, Spania – opt puncte, Israel, Azerbaidjan şi Bulgaria – câte şase puncte, Turcia – cinci puncte, Olanda şi Danemarca – câte patru puncte şi de la Austria, Ungaria, Irlanda şi Estonia câte unul.
În semifinală România a obţinut locul patru cu 111 puncte, potrivit datelor publicate duminică de organizatorii concursului.
Este pentru a doua oară când România obţine locul 17 în finala Eurovision, după ce şi în 2000 trupa Taxi s-a clasat pe aceeaşi poziţie. 

România a dat chix în finala Eurovision 2011. Vezi cum s-au împărţit punctele

Eurovision 2011 şi “traficul de influenţă” între ţările prietene

1 comentariu

tanase marian 15-05-2011 - 21:00

dezastru pentru romania,,. de cand guverneaza acesasta grupare ,eu am gasit fiind bolnav grav si abandonat, am gasit asadar trei medici beti an cabinet care mi au transformat viata un cosmar netratandu ma ,,………..recent un derbedeu medic la clinica fundeni m a dat afara an strada cand i am explicat drama de la spitalul m. i. unde oare mai putem antalni asemenea nenorocire ca un cadru militar an rezerva sa fie aruncat an strada de un derbedeu medic sigur bolnav psihic,,astfel eu nu pot merge de sase luni cursiv acel derbedeu sigur ,p. d. l. ,, ist este subordonat nenorocitul doamne prof. dr. virginia ion neurologie etaj trei,,..unde dragi nemernici p. d. l. isti ati mai auzit asa ceva colonei dr. beti an spitalul militar sau derbedeul el bolnav psihic care este un pericol social va trebui urgent sa anfunde puscaria,,…. cand voi fi tratat ca un om si rezervist domnule marioneta x sai y nenorocita ancrengatura de hoti si infractori,,.. raspund pentru cele scrise doresc dreptate,,m. m. an rezerva de la s. t. s. tanasemarian,,…………….rusine romani rusine romania eu nu pot merge anca cursiv,,………este o taranormala sau o batjocura de ce nu mi raspundeti oameni ai legii sau sunt numai gunoaie infecte ,,.eu nu pot sa merg asadar vreau un raspuns domnule presedinte care radeti din plaman bucuros de nefericirea acestui popor,,……..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult