Acasa Cultura-ReligieCultura Eurovision 2013 cu probleme. Ce ţări şi-au anulat participarea

Eurovision 2013 cu probleme. Ce ţări şi-au anulat participarea

scris de M.I.
1 afisari

Turcia nu va lua parte la ediţia Eurovision de anul viitor, potrivit canalului televiziunii publice turce TRT, preluat de mai multe media internaţionale, între care agenţia Trend.az.

Printre motivele invocate de TRT se numără reducerea impactului telespectatorilor în cadrul votului combinat al juriului şi faptul că în finală ajung direct, ‘pe nedrept’, ţări ca Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania şi Italia, adică ‘partenerii privilegiaţi’ ai European Broadcasting Union (EBU).

La ediţia de anul viitor a Eurovision ar putea să nu participe de asemenea Polonia, Portugalia, Bosnia-Herţegovina, Republica Cehă, Luxemburg, Liechtenstein, Grecia şi Cipru, din raţiuni financiare. Potrivit blogului Eurovision Guy, Grecia şi Cipru ar putea să se răzgândească în cele din urmă, însă Slovenia, care se confruntă cu efectele crizei economice, a anunţat sigur că nu va participa.

Taxa de participare pentru fiecare ţară este de aproximativ 100.000 de lire sterline, o sumă care, bunăoară, pentru Grecia, ce se confruntă cu o criză economică severă, este risipă absolută. Oricât de paradoxal ar putea să pară, dar multor ţări europene le este frică să participe la Eurovision 2013 de teama de a câştiga concursul, ceea ce le-ar obliga să organizeze la ele în ţară ediţia din 2014 a competiţiei muzicale, fapt echivalent cu o adevărată gaură în buget.

La ora actuală, un număr de 39 de ţări şi-au confirmat participarea la Eurovision 2013, prevăzut să se desfăşoare în oraşul Malmö din Suedia.

1 comentariu

Pusa 17-12-2012 - 07:15

In mare parte voturile se acorda dupa alte criterii : vecinatate, prietenii, voturi date in anii anteriori si uneori si pentru talent real.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult