Acasa Cultura-ReligieCultura Eurovision 2017, finala. Portugalia, reprezentată de Salvador Sobral, a câştigat (video)

Eurovision 2017, finala. Portugalia, reprezentată de Salvador Sobral, a câştigat (video)

scris de Z.V.
48 afisari

Portugalia, reprezentată de Salvador Sobral, a câștigat Eurovision 2017 cu piesa cu „Amar Pelos Dois”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Centrul Internațional de Expoziții din capitala Ucrainei.

Portugalia a primit 758 de puncte.

România — reprezentată de Ilinca și Alex Florea, cu „Yodel It!”—s-a clasat pe locul 7, cu 282 de puncte.

Podiumul Eurovision este completat de Bulgaria — reprezentată de Kristian Kostov, cu „Beautiful Mess” — 615 puncte, și Republica Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu „Hey Mamma” — 374 puncte.

România intră în concurs în a doua parte a show-ului, sâmbătă, 13 mai. Fanii din străinătate au posibilitatea să voteze #20 pentru Ilinca şi Alex Florea de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon.

Eurovision 2017, finala. Ilinca şi Alex Florea

Eurovision 2017, finala. Ilinca şi Alex Florea

Sâmbătă seara, românii vor afla câstigătorii Finalei Eurovision Song Contest 2017. Începând cu ora 22.00, vom trăi emoţiile celei mai mari competiţii muzicale europene si îi vom susţine pe Ilinca şi Alex Florea, reprezentantii României în concurs.

România intră în Marea Finală în a doua parte a show-ului, de pe poziţia 20.

Publicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota pentru reprezentanții noștri de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon.

„Voi da totul pe scenă, pentru ca România să strălucească la Eurovision. Parcă ieri făceam primele repetiţii cu Ilinca pentru Selecţia Naţională, chiar dacă, de atunci şi până astăzi am străbătut, alături de Ilinca, un drum greu, dar frumos, de la Bucureşti până la Kiev. Este un moment unic în cariera oricărui artist şi mă bucur de fiecare clipă petrecută în concurs”, mărturiseşte Alex Florea, înainte de Marea Finală.

„Îmi doresc să facem un show perfect, pentru ca momentul nostru să rămână în memoria fanilor. Dedic prestaţia noastră din Marea Finală publicului minunat care ne-a susţinut de-a lungul concursului”, a declarat Ilinca.

Punctajele cumulate – acordate de juriu și de telespectatorii din țară -, vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise la actuala ediţie a Eurovision – punctele României vor fi anunţate de vedeta TVR Sonia Argint Ionescu.
Finala Eurovision va fi comentată din studio, pentru telespectatorii TVR, de Liana Stanciu şi Radu Andrei Tudor.
linca şi Alex Florea, printre favoritii Finalei

Ilinca şi Alex Florea formeaza cel mai îndrăgit duo de la Eurovision 2017, conform unui sondaj wiwibloggs.com. Perechea din România ce a dus yodel-ul la Eurovision a obţinut mai multe voturi decât echipa Estoniei, care s-a clasat pe locul al doilea. Chimia dintre Ilinca şi Alex se traduce bine pe scenă, cei doi reuşind să aducă în faţa publicului o expozie de energie.

România are o cotă bună şi la casele de pariuri, unde melodia „Yodel It!” se află pe a șaptea pozitie, după Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia, Suedia şi Marea Britanie.

Clasamentul final Eurovision 2017

1. Portugalia: Salvador Sobral – Amar Pelos Dois – 758 de puncte
2. Bulgaria: Kristian Kostov – Beautiful Mess 615 puncte
3. Moldova: Sunstroke Project – Hey Mamma – 374 de puncte
4. Belgia: Blanche –  City Lights – 363
5. Suedia: Robin Bengtsson – I Can’t Go On – 344
6. Italia: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma – 334
7. România: Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It – 282
8. Ungaria: Joci Pápai – Origo – 200
9. Australia: Isaiah – Don’t Come Easy – 173
10. Norvegia: JOWST – Grab The Moment – 158
11. Olanda: OG3NE – Lights and Shadows – 150
12. Franţa: Alma – Requiem – 135
13. Croaţia: Jacques Houdek – My Friend – 128
14. Azerbaidjan: Dihaj – Skeletons – 120
15. Marea Britanie: Lucie Jones – Never Give Up On You – 111
16. Austria: Nathan Trent – Running On Air – 93
17. Belarus: Naviband – Story of My Life – 83
18. Armenia: Artsvik – Fly With Me – 79
19. Grecia: Demy – This is Love – 77
20. Danemarca: Anja – Where I Am – 77
21. Cipru: Hovig – Gravity – 68
22. Polonia: Kasia Moś – Flashlight – 64
23. Israel: IMRI – I Feel Alive – 39
24. Ucraina: O.Torvald – Time – 36
25. Germania: Levina – Perfect Life – 6
26. Spania: Manel Navarro – Do It For Your Lover – 5

Show-ul pentru juriu

În preziua Finalei, reprezentanții celor 26 de tări calificate in ultimul act al concursului au sustinut spectacolul pentru juriu. La fel ca show-urile care au precedat semifinalele pentru public, recitalul nu a fost transmis în direct. Spectacolul va contribui, însă, la fel de mult, în calculele clasamentului final, deoarece a fost votat de juriile de specialitate din cele 42 de țări. Votul lor contează în proporție de 50%, la fel ca cel al publicului.

„Am avut emoţii si pentru această seară, când am susţinut spectacolul în faţa juriului. Suntem convinşi că ne vom clasa pe un loc bun şi am încredere în vocea mea, pentru că am avut ocazia să mă antrenez aici în fiecare zi, cu profesoara Cristina Manoliu”, a dezvaluit Ilinca la finalul show-ului. „Am reusit, din nou, să facem un show impecabil, iar acest lucru ne dă încredere înaintea celui mai important moment al concursului”, a punctat Alex, în culisele scenei de la Kiev.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult