Acasa Cultura-ReligieCultura Familia Flinstone aniverseaza 50 de ani

Familia Flinstone aniverseaza 50 de ani

scris de Ziua Veche
6 afisari

The FlintstonesSerialul animat „Familia Flintstone” celebrează în această săptămână 50 de ani de la difuzarea primului episod pe micile ecrane din Statele Unite.

Membrii familiei Flitstone şi-au făcut apariţia pentru prima oară pe postul de televiziune american ABC în anul 1960. Serialul „Familia Flintstone/ The Flitstones” a fost difuzat până în 1966, iar apoi a fost redifuzat de postul NBC din 1967 până în 1970.

 

A fost serialul animat cu cea mai mare longevitate difuzat la o oră de maximă audienţă pe micile ecrane americane, până când acest record a fost doborât de serialul „Familia Simpson” în 1997.

Creat de William Hanna şi de Joseph Barbera, serialul a avut mare succes, graţie unui format ce dispune de o grafică plăcută pentru copii şi de dialoguri satirice extrem de apreciate de adulţi.

„Familia Flintstone/ The Flintstones” este unul dintre cele mai de succes seriale de televiziune create vreodată. Inspirat din acţiuni ale serialelor anilor 1950, precum „The Honeymooners”, serialul „Familia Flintstone” prezintă viaţa de zi cu zi a unor „primitivi”, Fred şi Wilma Flintstone. Fred Flintsone este membru al „clasei muncitoare” din „epoca de piatră”, iar aventurile sale zilnice, precum şi cele ale familiei sale, ale vecinilor şi prietenilor săi din casa de alături alcătuiesc structura şi substanţa serialului.

Aventurile au loc într-o „epocă de piatră” care imită la indigo societatea americană a deceniului 1961 – 1970. Totul pare a fi făcut din piatră, inclusiv numele protagoniştilor, care sunt cuvinte referitoare la pietre şi roci. „Câinele” soţilor Flintstone este, de fapt, un dinozaur care se numeşte Dino. Soţii Flintstone îi au ca vecini pe Betty şi Barney Rubble (Rubble = „Pietre sfărâmate”), cu care se înţeleg foarte bine. Ei locuiesc în Bedrock („Piatră de bază”), iar ambele familii trec împreună prin multe aventuri hazlii.

Fred şi vecinul său Barney lucrează în cariera de piatră din localitate şi îşi petrec timpul liber jucând bowling sau comandând diverse preparate de la restaurantul drive-in din apropiere. Wilma şi vecina ei Betty sunt de acum soţii casnice, după ce în trecut au fost chelneriţe.

 

 

0 comentariu

pompiliu bota 10-06-2010 - 14:15

Dacă se ve începe urmărirea penală, toţi miniştri vor fi suspendaţi!

gigu tristu 11-06-2010 - 21:20

Zeitza justitiei din Romania, are la git un lantz tziganesc de vreo zece kilograme si ochelari de fitze la ochi, sabia i-a fost ciordita demult de vreun sef de clan. Lantzul era mult mai greu dar au luat din el si procurorii si politistii si judecatorii, bashca avocatzii care se inteleg intre ei sa cistige cel care da spaga mai mare cu largul concurs al judecatorului. Dupa ce militienilor si securistilor li s-au echivalat scolile de la Baneasa cu trei ani de Drept, acestia au sufocat pur si simplu pe cei citiva EXTREM DE PUTINI oameni cu adevarat cinstiti din justita autohtona. Iar lifetele care ies la pensie cu 1500-2000 de euro pe luna ar face mai bine sa taca dupa o viatza in care au eliberat pe banda rulanta jde mii de infractori. IN PRIMUL RIND MAGISTRATZII IN CORPORE SINT PRINCIPALII VINOVATZI DE SITUATZIA ACTUALA A ROMANIEI, daca ar fi avut un minim de decentza si nu s-ar fi comportat cu oamenii politicii, indiferent de partid, precum argatzii cu stapinii, pentru BANI, APARTAMENTE poate Romania ar fi evitat masurile de astazi si ar fi stat cu capul si umerii drepti in Ioropa PUNCT

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult