Acasa Cultura-ReligieCultura FEJ cere schimbarea radicală a legii presei ungare

FEJ cere schimbarea radicală a legii presei ungare

scris de M.A.
1 afisari

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ) a făcut vineri apel la Ungaria să aplice o „operaţie radicală” legii mass-media, relatează MTI, preluată de Moldpres.

IFJ

„Avem nevoie de o operaţie radicală pentru a schimba complet această lege şi pentru a repune Ungaria în conformitate cu standardele europene”, a precizat preşedintele FEJ Arne Konig într-un comunicat. Konig a spus că amendamentele la această lege, convenite între Ungaria şi Uniunea Europeană la începutul săptămânii, implică numai schimbări de suprafaţă şi nu ating chestiunea centrală, în special nerespectarea Cartei Drepturilor Fundamentale.

„Deşi Comisia Europeană a spus că este satisfăcută de aceste schimbări, FEJ şi jurnaliştii din Ungaria consideră că amendamentele ar putea fi numai de natură tehnică”, se arată în comunicatul citat. „Trebuie o acţiune puternică şi hotărâtă pentru a revigora jurnalismul independent în Ungaria„, a spus Konig.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult