Acasa Cultura-ReligieCultura Festivalul Carl Filtsch: Concursul de pian de la Sibiu a ajuns la a XVII-a ediţie

Festivalul Carl Filtsch: Concursul de pian de la Sibiu a ajuns la a XVII-a ediţie

scris de Laurentiu Banches
24 afisari

În perioada 9-15 iulie, la Sibiu, are loc cea de-a XVII-a ediţie a Concursului de Interpretare Pianistică şi Compoziţie “Carl Filtsch”, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.

Concursul - Festival international de interpretare pianistica si compozitie "Carl Filtsch" a ajuns la a XVII-a editie (foto:artactmagazine.ro)

Concursul-festival “Carl Filtsch” oferă celor 44 de tineri talentaţi veniţi la Sibiu din mai multe state europene să îşi etaleze calitaţile şi talentul artistic şi să câştige premii în valoare de 6.600 de euro, 5500 pentru interpretare şi 1100 pentru compoziţie. Conform reprezentaţiilor Filarmoncii de Stat Sibu, participanţii de la această ediţie vin din Bulgaria, Republica Moldova,Rusia, Franţa, Belarus, Danemarca, Serbia, Belgia şi evident România.

Probele de compoziţie şi interpretare vor avea loc la concursul, care se va desfăşura la  Sala Thalia, începând de marţi 10 iulie, până în 13 iulie între orele 9:00-18:00.

Pe lângă probele de concurs programul festivalului cuprinde o serie de concerte şi recitaluri susţinute de: Valentin şi Roxana Gheorghiu (9 iulie), cvartetul Gaudeamus – Braşov (10 iulie), Cristina Bojin – flaut şi Cristina Mureşan – pian (12 iulie) şi tânăra pianistă Adela Liculescu – laureată a concursului în ediţiile anterioare (13 iulie).

A XVII-a ediţie a Concursului-festival “Carl Filtsch” se va încheia duminică 15 iulie cu începere de la ora 19:30 cu gala laureaţilor concursului.Accesul publicului atât la probele de concurs cât şi la recitaluri este gratuit. Carl Filtsch, născut în 1930, la Sebeşul Săsesc a fost una din cele mai importante personalităţi muzicale ale secolului al XIX-lea, deşi a murit la nici 15 ani la Veneţia. Carl, elevul preferat a lui Frédéric Chopin în perioada cât a studiat la Paris, a lăsat în urma sa opt compoziții proprii, care oglindesc o maturitate timpurie şi un talent remarcabil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult