Acasa Cultura-ReligieCultura Festivalul Dakino se muta la Brasov din 2011

Festivalul Dakino se muta la Brasov din 2011

scris de Ziua Veche
2 afisari

Festivalul Internaţional de Film DaKino se va muta la Braşov, începând de anul viitor, a anunţat luni Dan Chişu, citat de Agerpres.


El a precizat că viitorul nume al festivalului va fi negociat cu Consiliul Local Braşov.

„O să negociem în Braşov şi poate se va numi DaKINO+1 sau alt nume”, a declarat Dan Chişu.

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO se desfăşoară în perioada 22 – 27 noiembrie, la Cinematograful Patria, sala Elvira Popescu, şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul Muzeului Ţăranului Român. În deschiderea festivalului va fi prezentat cel mai recent film al regizorului britanic Danny Boyle, „127 Hours”, în premieră în România, la Cinematograful Patria, luni, după Gala de deschidere.

La ediţia de anul acesta vor fi prezenţi profesioniştii români din domeniul cinematografiei : regizori, producători, directori de imagine, actori, critici de film, distribuitori – ale căror nume au fost legate într-un fel sau altul de festival în ultimii 20 de ani.

Programul ediţiei DaKINO 20 va urmări componenta retrospectivă, prin prezentarea titlurilor care au câştigat Trofeul DaKINO ori Premiul pentru regie din 1991 până în 2009, în prezenţa regizorilor, dar şi a celor mai recente filme semnate de aceştia, pentru a oferi publicului DaKINO posibilitatea de a urmări evoluţia în timp a premianţilor.

Tot în cadrul Festivalului Internaţional de Film DaKINO, vineri, 26 noiembrie, la Sala Palatului, va concerta Goran Bregovic şi Wedding and Funeral Orchestra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult