Acasa Cultura-ReligieCultura Festivalul de la Locarno. Premii pentru România

Festivalul de la Locarno. Premii pentru România

scris de Șt. C
3 afisari

Lungmetrajul „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, de Adrian Sitaru, a primit premiile pentru cea mai bună regie şi cel mai bun actor într-un rol principal, acordat lui Bogdan Dumitrache, sâmbătă, la gala Festivalului de Film de la Locarno 2011, informează site-ul oficial al evenimentului.

Bogdan Dumitrache

Juriul competiţiei oficiale, prezidat de producătorul de film portughez Paulo Branco, a decis ca Adrian Sitaru să primească premiul pentru cea mai bună regie, iar actorul Bogdan Dumitrache a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

Din dragoste, cu cele mai bune intenţii” este cel de-al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, urmând peliculei „Pescuit sportiv”. Filmul spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii.

La Festivalul de la Locarno au fost prezenţi regizorul Adrian Sitaru, actorii Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Alina Grigore, producătorul Ada Solomon, coproducătorul Monica Lăzurean-Gorgan şi directorul de imagine Adrian Silişteanu.

Bogdan Dumitrache este absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucureşti şi s-a afirmat mai ales pe marele ecran. În numai şase ani de carieră, Bogdan a jucat în câteva dintre cele mai de succes filme româneşti – „Trafic”, de Cătălin Mitulescu, „Moartea domnului Lăzărescu”, de Cristi Puiu, „Tramvaiul Andreei”, de Alex Iordăchescu, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, de Cătălin Mitulescu, „Lecţia de box”, de Alexandru Mavrodineanu, „Portretul luptătorului la tinereţe”, de Constantin Popescu, şi „Captivi de Crăciun”, de Iulia Rugină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult