Acasa Cultura-ReligieCultura Festivalul Internațional al Filmului de Artă, Ecologie și Turism, 26 – 28 septembrie

Festivalul Internațional al Filmului de Artă, Ecologie și Turism, 26 – 28 septembrie

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Festival Internațional al Filmului de Artă, Ecologie și Turism (IFFEST DOCUMENT.ART.) revine în Capitală la 20 de ani de la debut, într-o formulă-experiment.

Festivalul Internațional al Filmului de Artă, Ecologie și Turism, 26 – 28 septembrie

Aflat în calendarul de evenimente internaționale al Organizației Mondiale a Turismului pe luna septembrie, în cel al Comitetului Internațional al Festivalurilor de Film Turistic (CIFFT) din Viena, al ITCO din Roma, IFFEST DOCUMENT. ART. părăsește sala de cinema și optează pentru cele ale altor așezăminte cu valențe formativ-educative, peliculele de ecologie și turism urmând să poată fi văzute joi și sâmbătă la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Vernisajul expoziției „Inside/ Outside” de artă decorativă a Danielei Frumeșeanu și Alexandrei Buduru, prezentat de Doina Isfanoni, critic și istoric de artă, va preceda deschiderea oficială a IFFEST DOCUMENT. ART., care va avea loc joi, la ora 17,00, în Sala Multimedia a Muzeului „Grigore Antipa”, București.

Filmele de artă și turism se vor întâlni cu iubitorii de carte care vizitează librăria Bastilia din Piața Romană, în vreme ce documentarul spaniol și câțiva dintre autorii lui se vor întâlni cu cinefilii care vor participa la galele găzduite pe 27 și 28 septembrie de Institutul Cervantes din București. În competiția festivalului au intrat 27 de filme din Austria, Brazilia, Cehia, Chile, Croația, Cuba, Dubai, Franța, Italia, Kenya, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania. Și-au confirmat prezența la festival regizori din Austria, Italia, Polonia, Serbia, Spania și, bineînțeles, România. Pentru prima dată în finala celor mai bune documentare care candidează pentru premii intră și trei filme românești.

Închiderea și Gala de premiere a festivalului vor avea loc sâmbătă, 28 septembrie, la Muzeul „Grigore Antipa”, Sala Multimedia, conform Agerpres. IFFEST DOCUMENT. ART. a fost fondat în 1993 de Nicolae Luca, scriitor și cineast, este organizat de Asociația Română de FilmDocument.Art.” cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din Romania și are ca parteneri Universitatea Națională de Arte București, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” București, Institutul Cervantes București, librăria Bastilia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult