Acasa Cultura-ReligieCultura Festivalul zăpezii de la Sapporo (video)

Festivalul zăpezii de la Sapporo (video)

scris de C.P.
13 afisari

Festivalul zăpezii, desfășurat an de an la Sapporo, în Japonia, atrage, la fiecare ediție, un număr foarte mare de vizitatori din țară și de peste hotare.

Festivalul zăpezii în Japoni

Festivalul zăpezii în Japoni

Timp de o săptămână, în perioada 5-11 februarie, sute de statuete din zăpadă și din gheață umplu străzile orașului. Variind de la replici după piese arhitecturale celebre japoneze sau străine și până la reprezentări imaginare, sculpturile din zăpadă și gheață creează o atmosferă feerică.

Festivalul a debutat în 1950, când elevii de la liceul local au sculptat șase statuete din zăpadă în Parcul Odori, de-a lungul străzii principale din oraș. A atras un număr impresionant de spectatori, iar în anii care au urmat spectacolul era deja emblema orașului Sapporo. Aflat la cea de-a 65-a ediție, evenimentul atrage în prezent peste 2 000 000 de vizitatori.

În jur de 150 de grupuri de locuitori prezintă câte o statuie pe o anumită temă. Mai mult decât atât, ei se oferă voluntar pe toată perioada expoziției, oferind informații turistice, ajutându-i pe cei cu disfuncții fizice să-și împingă căruciorul pe străzile acoperite cu zăpadă sau traducând informațiile necesare pentru străini. În cadrul festivalului are loc și o competiție pentru desemnarea celei mai frumoase statuete. Se va acorda, de asemenea, și un premiu de popularitate.

În 1972, festivalul zăpezii a fost organizat în același timp cu cea de-a XI-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sapporo, aducând astfel renume internațional evenimentului. În 1974 a fost organizată o competiție internațională de statui din zăpadă, iar la cea de-a XXIV-a ediție, în 1997, au participat 21 de echipe din 19 țări.

Printre acestea erau și echipe din Hawaii sau Asia de Sud, unde nu ninge niciodată. Membrii acelor echipe erau bucătari care obișnuiau să facă sculpturi din gheață ca decorațiuni pentru felurile de mâncare servite.

3 comentarii

pathfinder 06-02-2014 - 18:03

Tot in Sapporo este si trambulina pentru ski jumping.

salut 06-02-2014 - 18:09

E important ca umanitatea sa afle lucrul asta!

pathfinder 06-02-2014 - 18:14

Era o completare la:
„În 1972, festivalul zăpezii a fost organizat în același timp cu cea de-a XI-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sapporo, aducând astfel renume internațional evenimentului. În 1974 a fost organizată o competiție internațională de statui din zăpadă, iar la cea de-a XXIV-a ediție, în 1997, au participat 21 de echipe din 19 țări.”

In fiecare an o etapa a cupei mondiale de sarituri cu schiurile are loc la Sapporo. De foarte multe ori acolo s-a stabilit castigatorul, find la sfarsitul calendarului.

In sfarsit, era la fel de important pentru umanitate ca si postarea ta de astazi.
Sau ca orice postam noi pe aici.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult