Acasa Cultura-ReligieCultura Filme şi mâncăruri dunărene la Dinescu

Filme şi mâncăruri dunărene la Dinescu

scris de L.M.
19 afisari

Mircea Dinescu a declarat luni, că Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară urmăreşte reabilitarea bucătăriei tradiţionale ca formă de cultură.

Mircea Dinescu, Revelion 2011

Mircea Dinescu, revelion 2011 (Foto: Realitatea.net)

Ediţia a doua a Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, care se desfăşoară în perioada 18-27 august în Portul Cultural Cetate, este dedicată ţărilor dunărene – Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, România, Moldova şi Ucraina – participanţii având ocazia să vadă atât filme dedicate Dunării, unele dintre ele în premieră absolută, cât şi să guste din preparate specifice diferitelor regiuni.
‘În fiecare zi vom vedea filme şi vom mânca mâncăruri reprezentative pentru fiecare ţară la prânz, iar seara, probabil, că vom trece pe chestii autohtone, dar vom încerca să găsim chestii cât mai finuţe. Masa nemţească o vom începe cu un soi de mâncare (…) chemată crapul polonez, gătit cu puţină nucă, cu pesmet, pus la cuptor, cu vin, o mâncare germană care are origini poloneze şi, probabil, până la urmă, cred că evreieşti’, a spus Mircea Dinescu.
Filmele pe care le-am selectat sunt aduse după mai multe criterii, nu numai cel calitativ. Am dorit să prezentăm filme de arhive, filme care sigur nu au fost văzute în public şi poate nici de profesionişti în domeniu. Ne-am bucurat să găsim imagini de arhivă, în primul rând datorită lui Marian Ţuţui, selecţionerul festivalului, care a căutat şi a găsit foarte multe filme, unele chiar din 1918-1919, în care apare Dunărea ca personaj principal dar şi porturi dunărene cu imagini foarte-foarte rare pe care este foarte posibil să nu mai avem ocazia să le vedem din nou’, a declarat Constantin Fugaşin, directorul festivalului.
Lista de invitaţi cuprinde peste 100 de persoane din România la care se adaugă şi invitaţii din străinătate, printre care vor fi mai mulţi directori de festivaluri dunărene.
Mircea Dinescu a afirmat, potrivit Agerpres, că ediţia următoare se gândeşte să o dedice artei cinematografice şi celei culinare din fostele ţări socialiste.

7 comentarii

Parpangh(El) EI, Poetul Portofel si halimaisul 16-08-2011 - 14:11

Am avut ocazia sa vad (din spatele cortului lu’h handrabulea) multe !Dar o imbecilitate mai mare decat cea produsa de mosierul cu origine lumpen proletara va asigur ca never ! A luat un somn (vizibil si in poza) de peste 100 kg, si a inceput un proces de tip rusesc(Cu papusile matroska) ,probabil de inspiratia socrelei madame Lungoska, introducand in carcasa semieviscerata rand pe rand alte animale ,printre care si o pasare din curtea moshierului !Toate astea intr-un vacarm produs de trupetzi marca inregistrata ,,mamBOU siria, pardon denesku!

Ciu Huhu 16-08-2011 - 15:32

Lumpen M. Dinescu? Pai nu-s toti ”aristocratii”, hoti fara pereche voi ovreii!

nicu 16-08-2011 - 14:53

„Mircea fate ca lucezi”,exprezie din 89 care spune tot despre marele revolutionar devenit mosier, cu gusturi fine in ale bucararitului si degustatului de mancarurui si vinuri, pus in frunte arhivelor securitatii pentru a avea grija ca veun prieten si colaborator de-al sau sa nu fie facut public in ale colaborari cu secu, hala popor si revolutionari facuti de ilici si rusofilii sau iubiti

urbos 16-08-2011 - 18:18

N-a fost „fa-te ca lucrezi” (apropo vierme basist, invata sa scrii), a fost „Mircea arata ca lucrezi”.
In alta ordine de idei, puiul de lepadatura comunista al lui Ilici, cel mai rau dintre toti, este securistul blestemat Basescu.

Parpangh(El) EI, Poetul Portofell cu derekthor pe masura... 16-08-2011 - 15:40

Cu un nume predestinat ,dl. Ctin Fuga-sin Moshiereul DEN -E- Skool !

Ciu Huhu 16-08-2011 - 19:03

Te faci ca ploua evreu le Parpanghel!

Parpangh(El) EI, OI , OI vrei ha ha leru ! 16-08-2011 - 21:39

Cu regret profund trebuie sa te anunt ca daca ai pohtit la …jumarutzele mele personale,momentan te voi dezamagi !Dar galanton cum ma cunosti promit ca iau halefuu de la rebbe si voi recolta evident prin circumcizie nisthe preputzuri de la niscaiva lepre ,sa nu le pierzi tu gustul sa sa fie si pe traditia ta culinara! Sa nu -tzi ,se lasse ,ulterior ,dar momentan mahlzeit si Baktallo-dello!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult