Acasa Cultura-ReligieCultura Filmul „Ha Ha Ha” a castigat premiul Un Certain Regard la Cannes

Filmul „Ha Ha Ha” a castigat premiul Un Certain Regard la Cannes

scris de Ziua Veche
1 afisari

Premiul Un Certain Regard al celei de-a treia editii a Festivalului de la Cannes a revenit sambata seara filmului „Ha Ha Ha” al sud-coreeanului Hong Sang-soo, juriul distingand de asemenea „Octubre” al peruanilor Daniel si Diego Vega, precum si pe cele trei actrite principale ale productiei „Los labios”, a argentinienilor Ivan Fund si Santiago Loza, informeaza AFP.„Acest premiu imi va permite sa continui sa realizez filme si va multumesc pentru el”, a declarat cineastul in varsta de 49 de ani primindu-si premiul, decernat in unanimitate de juriu. El si-a omagiat echipa si actorii „care nu au primit niciun onorariu” pentru a juca in film.

Scris si regizat de Hong Sang-soo, „Ha Ha Ha” aduce in fata publicului doi prieteni reuniti prin evocarea acelorasi locuri, acelorasi momente petrecute si a cuceririlor lor extraconjugale, in timp ce unul dintre ei este pe punctul de a parasi Coreea pentru a pleca in Canada. Conversatia lor este ritmata prin pahare cu alcool de orez date pe gat. Putin cate putin, culpabilitatea se instaleaza peste inclinatia spre mitomanie.

Hong Sang-soo s-a nascut la Seul, in 1960. Din 1996, anul primului sau lungmetraj, el a realizat 10 filme, printre care „La femme est l’avenir de l’homme” /Femeia este viitorul barbatului/ si „Conte de cinema”/Poveste din cinema/, regasite in competitie la Cannes in 2004 si, respectiv, in 2005.

Juriul prezidat de realizatoarea franceza Clarie Denis a atribuit Premiul Juriului filmului „Octubre” /Octombrie/ al fratilor Vega, povestea unui camatar care se trezeste cu un bebelus in brate, rezultat al relatiilor sale cu o prostituata.

 

Premiul pentru cea mai buna interpretare a revenit celor trei actrite principale din filmul argentinian „Los labios” /Buzele/, Eva Bianco, Victoria Raposo si Adela Sanchez. Filmul urmareste calatoria a trei femei spre un loc indepartat in care ele trebuie sa indeplineasca pentru stat o munca sociala in favoarea unor persoane defavorizate.

Palme d’or si celelalte premii ale celei de-a 63-a editii a Festivalului de la Cannes vor fi atribuite duminica seara, informeaza Agerpres.

0 comentariu

roy 04-06-2010 - 17:59

Nimic de adaugat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult