Acasa Cultura-ReligieCultura Florin Piersic a primit de la preşedintele Timofti cetăţenia R Moldova VIDEO

Florin Piersic a primit de la preşedintele Timofti cetăţenia R Moldova VIDEO

scris de M.A.
19 afisari

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul privind acordarea cetăţeniei moldoveneşti cunoscutului actor român Florin Piersic.

Florin Piersic a primit de la preşedintele Timofti cetăţenia R Moldova

Florin Piersic a primit de la preşedintele Nicolae Timofti cetăţenia R Moldova

Florin Piersic a anunţat la începutul anului că intenţionează să solicite cetăţenia moldovenească. Florin Piersic declarase atunci că este legat sufleteşte de Basarabia nu doar prin spectacolele pe care le susţine de mai multe ori pe an la Chişinău sau pe alte scene din Republica Moldova, ci şi prin faptul că tatăl său a fost medicul veterinar al judeţului Soroca.

“În temeiul art. 88 lit. c) din Constituţia Republicii Moldova şi al art. 24 alin. (2) din Legea cetăţeniei Republicii Moldova, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a acordat în 10 decembrie a.c., prin decret prezidențial, cetăţenia Republicii Moldova actorului român Florin Piersic.Art. 24 alin. (2) din Legea cetăţeniei Republicii Moldova prevede că „în interesele Republicii şi în cazuri excepţionale, cetăţenii unor alte state pot deveni şi cetăţeni ai Republicii Moldova, prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova (…)”, se precizează într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Chişinău.

Actorul Florin Piersic a solicitat să i se acorde cetăţenia Republicii Moldova printr-o scrisoare adresată președintelui Timofti pe 6 octombrie a.c. În solicitarea sa, domnul Florin Piersic a menționat că „s-a întâmplat ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole în țara ce cu onoare o conduceți și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce – recunosc – m-au mișcat profund. (…) Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atâta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire, și asta înseamnă că doresc să mă identific în parte cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut. Originea scumpilor, sfinților mei părinți se află în Bucovina. Iată un motiv în plus să mă simt legat de Moldova, indiferent de ce parte a Prutului s-ar afla”.

5 comentarii

MARIAN 11-12-2012 - 14:48

BASARABIA e ????

Ion 12-12-2012 - 12:38

Basarabia e o parte a Moldovei.

jan dinu 12-12-2012 - 09:52

—- Secretul acestei intilniri —-
Domnul Florin Piersic a mers la Chisinou pentru a
cucerii toate basarabencele ,facind astfel mai usoara
reunificarea pe cale pasnica cu iubire !
EL nu a zis : Trecem Prutul ,ci pur shi simplu :
— Veniti la tzara mama — !…
JD-USA

BULA 12-12-2012 - 10:42

Are comportament de fatalau, la varsta la care ar trebui sa stea mai mult cu nepotii si stranepotii.

Cercul 12-12-2012 - 18:48

@BULA: Nu-s toti hodorogi si cu chelie batucita la varsta asta sa stea in scaunul cu rotile acasa unii fac la 80 ce faceau la 40.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult