Acasa Cultura-ReligieCultura Florin Serban a fluierat a succes la Berlin

Florin Serban a fluierat a succes la Berlin

scris de Ziua Veche
9 afisari

Filmul  „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, de Florin Serban, a primit, sambata seara,  Ursul de Argint la gala Festivalului de Film de la Berlin. Alaturi de Florin Serban, pe scena au urcat, pentru a ridica „Jury Grand Prix – Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint”, actorii Ada Condeescu si George Pistereanu. Premiul le-a fost inmanat de actrita Renée Zellweger. „Ii multumesc lui Florin pentru acest premiu. El a vazut acel ceva in mine cand altii n-au vazut”, a spus, pe scena, Ada Condeescu.

 

George Pistereanu a multumit colegilor de platou si actorilor neprofesionisti din penitenciar, care au jucat in film. „Multumesc colegilor de platou si celor din penitenciar, celor care au iesit din penitenciar. Filmul acesta este si al lor, al tuturor”, a spus Pistereanu pe scena. Pelicula „Eu cand vreau sa fluier, fluier” a primit la Berlin si premiul “Alfred Bauer” , oferit pentru noi perspective in arta cinematografica.

Filmul este o poveste despre emotie si despre lupta cu sinele pentru eliberarea sufletului, traseu spus prin lupta fizica, mimica si, uneori, cuvinte.

„Eu cand vreau sa fluier, fluier” spune povestea lui Silviu (George Pistereanu), care, dupa patru ani petrecuti intr-un penitenciar pe malul Dunarii, a avansat in ierarhia de dormitor, devenind Jupan. Cu doua saptamani inainte de eliberare, Silviu primeste o vizita neasteptata. El afla ca mama lui s-a intors acasa dupa mult timp petrecut in Italia si vrea sa il ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile sa gaseasca o solutie. Cele cinci zile devin o eternitate cand Silviu se indragosteste de o studenta frumoasa la sociologie, Ana (Ada Condeescu), venita in practica la penitenciar. Coplesit de emotii si presat de timp, Silviu inchide ochii si decide ca, din acel moment, i se poate intampla orice.

Festivalul International de Film de la Berlin, aflat, in 2010, la cea de-a 60-a editie, este unul dintre cele mai mari evenimente de gen si gazduieste premiere ale unora dintre cei mai mari regizori.

„Presedintele Romaniei, Traian Basescu, adreseaza felicitarile sale calduroase regizorului Florin Serban, castigatorul premiului Ursul de argint al Festivalului international de film de la Berlin, considerand totodata acordarea acestui prestigios premiu ca o noua confirmare in plan international a valorii tinerei generatii de regizori romani”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Cititi  AICI interviul in exclusivitate acordat de Florin Serban pentru ziuaveche.ro

0 comentariu

caramache 01-06-2010 - 02:33

” Expertii rusi au ajuns la Seul, pentru a revizui rezultatele investigatiei privind sufundarea fregatei Cheonan in Marea Galbena, scrie Associated Press….” E.Tacu
Bre Tacule, din doua una: ori rusii au plecat la Seul pentru a schimba ( a revizui ) rezultatele, ori bre Tacule esti un tolomac care habar nu au de limba lu’ Shekspir!!!
Eu cred ca tu sfertodoctule ai tradus cuvintul englez „review” prin „revizuire” in loc de ” a revedea, a trece in revista” Dar, unde nu-i stiinta, de unde sa-ti dea Cel de Sus minte !

M_D_L 01-06-2010 - 05:44

De unde stii bre ca fregata n-a fost torpilata de un sugimarin american, ca sa bage zazanie intre coreeni ?

De la vinurile alea ieftine, facute din prafuri, te-ai desteptat intr-atat.

caramache 01-06-2010 - 10:53

Multilateral dezvoltatule vad ca ai devenit un poulikkalifikakt si in sugi Marine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult