Acasa Cultura-ReligieCultura FNTM donează cărţi Republicii Moldova

FNTM donează cărţi Republicii Moldova

scris de M.A.B.
15 afisari

Proiectul „Demnitate prin cultura”, initiat de Fundatia Dignitas in colaborare cu institutii si organizatii neguvernamentale din Romania, are ca obiect principal donatia de carti pentru comunitati rurale din Republica Moldova si pentru institutii de cercetare, educatie si cultura din Chisinau, dar si organizarea unor evenimente de comunicare publica a semnificatiei proiectului.

donatie carti fntm moldovaFundaşia Naţionala a Tinerilor Manageri (FNTM) colaboreaza si sprijina proiectul printr-o donatie de 422 carti de literatura de antreprenoriat si educatie manageriala, precum si materiale si publicatii realizate de FNTM.

​In data de ​3 august, reprezentantii Fundatiei Dignitas si ai Centrului de Dezvoltare Democratica au organizat cu sprijinul partenerilor din Chisinau o conferinta de presa,​ urmata de o dezbatere cu tema „Conexiuni culturale europene” , organizata impreuna cu ICR Chisinau si Radio Romania Chisinau.

In data de 27 august, reprezentantul Fundatiei Dignitas va transmite in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Moldovei, din cele doua comunitati rurale, mesajul donatorilor din proiect, alaturi de reprezentantii beneficiarilor.

Partenerii institutionali, ONG si media ​din Chisinau asigura​ legatura cu beneficiarii, interviuri la radio cu reprezentantii acestora si un interviu telefonic cu reprezentantii organizatiilor din Romania pentru a transmite mesajul participantilor la proiect.

Pe tot parcursul derularii proiectului, actiunile vor fi mediatizate pe canalele social-media, ca exemple de bune practici​. Radio Chisinau va lua interviuri telefonice reprezentantilor donatorilor.​

​Prin aceasta donatie, FNTM continua initiativele sale de promovare a educatiei antreprenoriale si de management in Republica Moldova. Incepand cu anul 2010, prin parteneriatul cu Asociatia Nationala a Tinerilor Manageri (ANTiM) din Republica Moldova si cu sprijinul Ministerului Educatiei si Sportului din Republica Moldova, FNTM a oferit anual acces gratuit la Programe e-Learning de educatie in management si cultura antreprenoriala Manager, Antreprenor si/sau Intreprinzator in turism pentru peste 200 persoane din Republica Moldova: studenti, membri ai asociatiilor de tineret si altor persoane care si-au manifestat interesul de participare.

FNTM detine un Centru de resurse ce cuprinde:
• biblioteca cu peste 800 de titluri
• peste 50 de materiale video motivationale, povesti de succes cu antreprenori romani sau straini si exemple de bune practici in afaceri, dintre care 16 au fost difuzate la TVR, TVR1, TVR2 TVR International, in Romania si in Republica Moldova

Scopul produselor si instrumentelor FNTM de educatie este de a promova importanta educatiei antreprenoriale si de management in conducerea unei afaceri si de a incuraja in mod direct tinerii pentru infiintarea afacerilor proprii. Consideram ca investitia in educatie formeaza antreprenori de succes care pot dezvolta afaceri sanatoase si prospere.

Reprezentaţii FNTM dorec ca tinerii care vor beneficia de aceste resurse sa devina vectori de dezvoltare economica in Republica Moldova si in regiune si sa creeze o retea regionala de cooperare economica, prin care sa se faciliteze transferul de bune practici nationale si internationale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult