Acasa Cultura-ReligieCultura Fotografia care a cutremurat lumea!

Fotografia care a cutremurat lumea!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Omayra Sanchez, în vârstă de 13 ani, a fost una dintre victimele vulcanului Nevado del Ruiz care a erupt în 1985, distrugând satul Armero din Columbia.

Omayra a fost prinsă trei zile  în noroi şi dărâmăturile casei sale. Când paramedicii au sosit la faţa locului, încercând să o scape, şi-au dat seama că nu pot face nimic pentru a o salva. Dacă ar fi scos-o din capcana mortală, ar fi trebuit sa îi taie ambele picioare, iar lipsa unui specialist la faţa locului ar fi dus la decesul ei.

Potrivit paramedicilor şi jurnaliştilor care erau la faţa locului, Omayra a fost puternică până la sfârşitul vieţii. Timp de trei zile, cât a durat agonia, fetiţa se gândea numai la momentul când se va duce din nou la şcoală şi se va juca alături de prietenii săi.

Frank Fournier a fotografiat-o pe Omayra, iar poza a făcut înconjurul lumii, stârnind reacţii controversate. Oamenii au fost revoltaţi să vadă ignoranţa autorităţilor columbiene faţă de victimele dezastrelor naturale.

Citiţi mai multe aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult