Acasa Cultura-ReligieCultura Franţa a deblocat 5 milioane de euro pentru Auschwitz-Birkenau

Franţa a deblocat 5 milioane de euro pentru Auschwitz-Birkenau

scris de M.A.
4 afisari

Franţa a deblocat 5 milioane de euro pentru prezervarea fostului lagăr de exterminare Auschwitz-Birkenau, în sudul Poloniei, a anunţat marţi conducerea muzeului de la Auschwitz.

AuschwitzBanii vor fi vărsaţi timp de cinci ani, cu începere din 2012, a semnalat într-o scrisoare către Simone Veil, fost deportat la Auschwitz şi preşedinte de onoare al Fundaţiei pentru memoria Shoah, premierul francez François Fillon, citat pe site-ul internet al muzeului, transmite Moldpres.

Franţa este o ţară al cărei trecut complex a statornicit legături foarte puternice între experienţa istorică şi identitatea colectivă. Memoria Shoah este astăzi foarte prezentă în Franţa în spaţiul public, în educaţie şi în numeroasele iniţiative sociale”, a scris directorul muzeului de la Auschwitz, Piotr Cywinski, într-un comunicat.

Pentru prezervarea sitului, Polonia a invitat comunitatea internaţională să constituie un fond permanent de 120 milioane de euro. Mai multe ţări şi-au anunţat deja participarea la acest fond care dispune în prezent de 97 de milioane de euro, potrivit muzeului. Germania a acordat 60 de milioane de euro, Polonia – 10 milioane de euro, Austria – 6 milioane de euro, SUA – 15 milioane de dolari şi Marea Britanie – 2,5 milioane de lire (2,8 milioane de euro). Uniunea Europeană a deblocat 4 milioane de euro, iar Israelul – 3,5 milioane de shekeli (900.000 dolari).

135 comentarii

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 01-01-2012 - 14:14

Cum 1 dolarr ! Prea scump! Eventual en-corpore cu ceilalti Rat .aci -tzi!

luca d 01-01-2012 - 20:25

Ce deranjează? Câştigul respectivului autor sau că spune adevărul? Însă nu autorul cărţii respective l-a demascat ci un supravieţuitor de la Auschvitz, Grüner Miklos. Grüner Miklos susţine că purtătorul Premiului Nobel din 1986 şi-ar fi însuşit identitatea altui deţinut (A-1773). Un alt intelectual, tot evreu, Noam Chomsky, considerat unul dintre cei mai influenţi intelectuali al vieţii publice mondiale l-a catalogat pe Wiesel drept un “impostor”.

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 01-01-2012 - 21:00

Cei 4 (patru) EVANGHElisti au fost in REALITATE doar 3 (TREI) , Luca si d ! FARSORULE crezi ca tine IMPOSTURA ca la TRAIAN BASESCU care va plateste
. IMPARTIALULE ! SANTETI niste TROLLI cu titlu de zearist!

luca d 01-01-2012 - 21:11

Băsescu îi plăteşte pe Patapievici, Tismăneanu, pe nepoţii Ghizelei Vass şi pe alţi “troli”. E în cârdăşie cu urmaşii lui Răutu. Atât el cât şi Iliescu sunt străini de neam, aşa cum sunt toţi ParpanghElI. Sictir!

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 01-01-2012 - 21:22

Pe …mine ,intradevar ma plateste TRAIAN BASESCU, intr-o calitate pe care tu ,nu o detii! Esti intradevar un TROLL si asta te deranjeaza! SI te plateste tot PRESEDINTELE doar in alta …calitate ! GAME ist OVER !

remi 01-01-2012 - 21:38

La multi ani ! pt.toti forumistii.Mai citim si noi dar azi stam si sprituim…sau ,cum spune un forumist:hai sa nu-l lasam pe 2012 sa fie un an obisnuit”.Hai sa-l facem sa fie altfel.sau macar sa fie mai bun decit anul trecut.Vad ca pe articolele cu tenta nationalista se fac cele mai multe commenturi si cred ca si ziaristii de la ZV vad asta….D”aia ne tot baga astfel de articole…..sper sa ne intilnim si pe alte articole.eu as vres sa ne intilnim mai des pe articole de politica interna sau internationala.Bine,si cele cu tenta nationalista fac parte tot di politica internationala,dar…

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult