Acasa Cultura-ReligieCultura Freddie Mercury este Doodle Google la 65 de ani de la naştere

Freddie Mercury este Doodle Google la 65 de ani de la naştere

scris de Bogdan Crețu Roman
9 afisari

Începând cu anul 1992, fanii Freddie Mercury din toată lumea sărbătoresc ziua de naştere a idolului lor pe 5 septembrie, costumându-se ca Freddie. „Freddie for a Day” este o iniţiativă Mercury Phoenix Trust şi are un scop caritabil: strângerea de fonduri pentru combaterea HIV/SIDA.

Din 10 septembrie, când în parcul IOR se vor strânge fanii Freddie pentru o plimbare cu bicicleta memorând astfel cei 65 de ani de le naşterea artistului. 10 fete „mustăcioase” îmbrăcate în tricouri Freddie for a Day se vor plimba pe biciclete şi se vor opri la standul ARAS – Asociaţia Română Anti HIV de la ONGFest. Evenimentul este sprijinit de Asociaţia Green Revolution şi Raiffesen Bank, bicicletele făcând parte din sistemul de bike-sharing gratuity I’Velo.

România a fost inclusă pe harta internaţională „Freddie for a Day” cu puţin timp înainte de ziua în care se sărbătoreşte naşterea lui Freddie Mercury, cu evenimentul „Tribute to Remember: Freddie Mercury„. „Tribute to Remember: Freddie Mercury” va avea loc pe 22 septembrie la Jukebox Venue. Spectatorii vor urmări patru ore de repertoriu Queen

Piesele Queen vor fi interpretate live în maniere din cele mai diverse. Toate fondurile obţinute vor fi donate către ARAS – Asociaţia Naţionala Anti HIV. Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi on-line pe www.eventim.ro. Primele 200 de bilete cu acces general sunt disponibile la un preţ special de 45 de lei. După epuizarea lor, preţul va fi de 60 de lei, urmând ca la intrare biletele să coste 65 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult