Acasa Cultura-ReligieCultura Fundaţia Nobel taie din sumele pentru premii

Fundaţia Nobel taie din sumele pentru premii

scris de M.A.
15 afisari

Criza financiară afectează şi prestigioasele premii Nobel. Astfel, Fundaţia Nobel a anunţat reducerea sumei care însoţeşte premiul din cauza crizei economice.

Fundaţia Nobel taie din sumele pentru premii

Fundaţia Nobel taie din sumele pentru premii

Consiliul Fondului susţine că din cauza stării deplorabile a situaţiei economice, cheltuielile de funcţionare ale comitetului Nobel au depăşit în ultimii ani fondurile de investiţii, transmite Agerpres. În prezent, dimensiunea premiului Nobel este de 1,4 milioane de dolari, însă boardul fondului a decis să taie cu 20 de procente valoarea acestuia.

Fundaţia Nobel a fost înfiinţată în 1900 datorită mijloacelor investite de celebrul inventator al dinamitei Alfred Nobel.Premiul Nobel este acordat pentru realizări remarcabile în activităţi de cercetare ştiinţifică, invenţie sau contribuţie la cultură şi societate.

44 comentarii

BULA 12-06-2012 - 12:27

Pentru oamenii de stiinta, care rezolva problemele fundamentale ale omenirii, nu se gasesc bani, dar sa dea milioane de dolari pe mana unor fotbalisti care se drogheaza (Mutu de ex.) nu sunt restrictii. Aproape ca am ajuns sa ma bucur cand citesc in ziare ca a mai murit un miliardar, bolnav de cancer. Jegurile astea care au strans miliarde de dolari, pe spinarea salariatilor, nu ar cheltui nimic ca sa se gaseasca leacul la cancer si la alte boli grave.

geek-a-contra 12-06-2012 - 12:46

bulache, esti dus tataie, duuuus… cancerele, ca E de mai multe feluri, se trateaza cu mai mult sau mai putin succes functie de tip, cit de repede este detectat si viteza de evolutie dar din nefericiire INCA nu cu succes pentru toti cei afectati. tatal meu a fost tratat de cancer de prostata si este bine mersic fara urma de recidiva dupa ani de zile. traind in incrincenarea si ingustimea gindirii tale nu ai idee citi bani si cite eforturi se cheltuiesc ptr cautarea mijloacelor de detectie si tratare a bolii asteia problema este ca pentru tine o problema nu este rezolvata si nu mai ai motiv sa injuri si sa te bucuri de moartea cuiva, fie el un milionar, cit timp problema nu este rezolvata pentru TINE personal….

BULA 12-06-2012 - 13:28

Esti tu un prost ingramadit. Cancere au un mecanism comun de aparitie, indiferent de tipul lor. Eu am avansat o ipoteze in sensul asta (hibridizarea ADN intre bacterii si celula umana, mediata de virusuri), dar nu am cum sa verific.
Nu se aloca bani pentru o premiere consistenta a celui (celor) care vor rezolva problema.

https://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/stiinta/brandusa-de-toamna-folosita-impotriva-cancerului-50667.html

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-06-2012 - 13:39

Despre …oncogeneza se cunosc cateva puncte de vedere , dar asta cu HIBRIDIZAREA intre celula umana si bacterii inca nu au aparut abordari . Desigur cu o EXCEPTIe : Bula off Banie (RO) , el insusi fiind REZULTANTUL unei EXPERIENTE UNICE : Cum este sa fii FABRICAT in PALMA si introdus ulterior in VAGINETA !

geek-a-contra 12-06-2012 - 13:45

da, acum este clar si se confirma ce am spus mai sus: daca nu este pe a ta atunci nu se ezista. si cum sta hibridizarea cu bacteriile in cazul cancerelor induse prin mutatii cauzate de iradiere?

BULA 12-06-2012 - 14:00

Punet-ti si tu neuronul la treaba, nu te lasa in nadejdea mea. Dar uite ca sunt om bun si am sa-ti explic.
Iradierea duce la ruperea de legaturi chimice (segmenteaza ADN-ul celulei umane, dar acelasi lucru se poate intampla si cu ADN-ul bacteriilor din corp). Segmentele ADN se pot recombina si in final se ajunge la cancer. Orice agent care poate segmenta ADN-ul (radiatii, forte mecanice, visusuri, chimicale) poate fi cancerigen.

V-am dat ideea pe tava, dar voi nici macar nu v-ati obosit sa cititi cu atentie.

http://www.youtube.com/watch?v=8rXizmLjegI&NR=1

digital 12-06-2012 - 14:06

bă bulan idiot,dacă deții ideea de ce plm nu ai aplicat-o și lași oamenii să moară?!
plângi ca o țață pă forum și ne explici explicații!
deja ești fff enervant!

geek-a-contra 12-06-2012 - 14:11

bulache, nu ai nici cea mai vaga idee ce, unde si cu cine lucrez. si mai bine sa nu stii. nu de alta dar s-ar umfla si mai tare orzul in tine.. . 🙂

BULA 12-06-2012 - 14:39

Dar spune si tu singur unde lucrezi, nu ne mai tine in tensiune.

Eu vad aici, din partea voastra, o invidie, o raca specifica. Am venit cu o idee originala a mea si nu ca m-as astepta sa fiti voi niste somitati care sa o preia si sa faca ceva din ea, dar este anormal sa imi sariti la gat. Deci nu va inteleg.

Ma asteptam la o discutie mai stiintifica, nu la injuraturi.

BULA 12-06-2012 - 15:20

@digital
Eu nu lucrez in domeniul medical si nu am aparatura de cercetare pe mana, ca sa rezolv problema. Am avut o idee si am facut-o publica, cu speranta ca cineva din cercetare o vede si o preia, spre binele tuturor.

BULA 12-06-2012 - 16:16

@geek-a-contra

Ipoteza mea se poate verifica usor, cu sculele existente acum in marile laboratoare de cercetare.
Pur si simplu se iau celule sanatoase, celule canceroase si celule de la bacteriile presupuse ca ar sta la baza cancerizarii, si li se face secventa ADN, ca la stabilirea paternitatii. Daca in ADN-ul celulelor canceroase se identifica secvente din ADN-ul bacteriilor, atunci teoria se confirma. De aici pana la stabilirea unui tratament corect e cale lunga, dar macar se stie despre ce este vorba si cum sa se abordeze problema.

digital 12-06-2012 - 17:00

mă bulă,tu îți bați joc de noi?!
nu ești medic da-ți dai cu presupusul?!
de unde plm știi tu dacă nu ai laborator și aparatură?!
ești de-a dreptul enervant!
nu cred că mai vorbesc cu tine!

BULA 12-06-2012 - 17:33

@digital

Si Gregor Mendel, creatorul geneticii, era calugar, e adevarat ca educat si in domeniul stiintific. Cate sute de mii de medici ard gazul degeaba si nu descopera nimic, desi au trecut prin facultate (ca , cainele prin apa ) ? Multe descoperiri se pot face si de persoane din afara domeniului respectiv, daca sunt inteligente si gandesc stiintific.

digital 12-06-2012 - 13:57

bă bulane,tu ori ești nebun ori ești un geniu,iar cum a doua variantă pică,înseamnă că și tu ești picat în kap!

BULA 12-06-2012 - 15:31

Ba, eu cred despre tine ca ti-a picat sticla pe degetul mare de la picior. Ce crezi tu, nu conteaza pentru mine. Oricum, e bine sa crezi la biserica. Tu nu esti nebun si nici geniu. Esti banal.

BULA 12-06-2012 - 15:32

Era pentru digital.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-06-2012 - 14:03

BOVIS RrARA Bula: Cancerele sant identificate dupa unele PROTOCOALE(principii) . De natura VIROTICA ; recte cele de PVP (PAPILOMA VIRUS tulpina 16 /18: cele de natura hormonala: DE san, de uter , de prostata, cele provocate se subst . chimice cancerigene, cele induse de radiatii, si cele mai multe ,mostenite peste 60% , STRESul ca factor de dezechilibru zilnic… BOuLHENE !

BULA 12-06-2012 - 14:55

Din ce scrii tu aici, deduc ca n-ai inteles nimic. Ii dai inainte cu o clasificare a formelor de manifestare a cancerului, iar eu vorbesc de ceva mult mai profund, despre ce este de fapt cancerul si ce sta de fapt la baza lui. Ce stii tu, invata si un elev de clasa a VIII-a, de pe internet.

Leacul la cancer nu poate fi gasit de medicii din spitale, care aplica niste protocoale standard si care au ca preocupare sa scoata bani de la pacienti, sa-si faca vile, sa se plimbe. Cercetarea nu e pentru ei.

Cel care va rezolva problema cancerului, ar putea fi un biolog care lucreaza in cercetare, un informatician poate, sau chiar un inginer care are ca hobby cercetarile de orice natura.

Dupa asta, vei veni si tu si vei reproduce (ca un papagal ce esti) principiile descoperite de acel cineva.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-06-2012 - 15:11

Eu am facut o sumara descriere a factorilor de cauzalitate, nu de manifestare BouHdeBula, dar tu nu ai notiuni medicale ! Si vii tu un CRETINOPAT Notoriu sa afirmi ineptii peste ineptii ! Ai vazut tu ECHIPE MIXTE care lucreaza in domeniu, ai vazut varfuri de lance in DOMENIU ( La reteaua de SPITALIZARE MOUNTh SINAI pe tot cuprinsul SUA si CANADA , in RETEAUA HEMATOLOGIE&ONCOLOGIE s-au de la WASHINGTON UNIV. ! , sau la Ville-Juifs la Paris) ….Marsch in PM!

BULA 12-06-2012 - 15:27

Tie iti lipseste judecata profunda. Nu te baga la treburile astea, ca esti pe dinafara. Din ce postezi tu, incepe sa ma ingrijoreze starea spitalelor din America, daca tu chiar esti medic si lucrezi acolo. Esti periculos pentru pacienti. Nu dovedesti ca ai o pregatire medicala solida, sau ca macar esti deschis la minte.

BULA 12-06-2012 - 15:54

@Parpanghel

Cauza cancerului este acel factor (sau grup de factori) care duce la aparitia celulelor canceroase, nu hormonii sau stresul. Stresul si dereglarile hormonale scad imunitatea si permit cancerului sa se dezvolte, dar mecanismul prin care apare prima celula canceroasa e cel pe care l-am intuit eu.

Dar ce sa-ti cer eu tie, ca tu nu poti sa vezi padurea de copaci. Pe ceilalti postaci ii inteleg, dar tu te lauzi ca esti oncolog.

Ma astept sa raspunzi tot cu niste obscenitati. Mai bine ai tacea, ca te-ai improscat singur cu rahat.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-06-2012 - 16:26

@ IDI-otten Bula(ro) : Receptorii de tip BRCA1 si BRCA2 in cazul cancerelor hormonale sant mosteniti genetic byparental . In cazuri anumite …. nivelul de progesteroni recte foliculina produsi de hipotalamus trebuiesc dezactivati s-au redusi semnificativ. Nu are nici o tangenta cu sistemul imunitar , absolut niciuna ! Sistemul Imunitar in faza initiala este inselat in procesul de fagocitare , celule canceroase se lasa taiate si inglobate in fagocite, si le neutralizeaza foarfecele iar emisia de T killer trebuie favorizata in urma monitorizarii permanente a evolutiei care in RO nu se practica . La ora actuala VARFUL este considerata metoda vaccinurilor personalizate extrase din sangele pacientului si care prin informatiile obtinute din analizele proteinelor specifice (markerri) permit interventia exacta asupra celulelor in citu s-au opresc chiar si metastazele ! Aici trebuie sa intervina RIDICAREA SISTEMULUI IMUNITAR , care in prima faza a fost inselata de capacitatea celului canceroase ! Hay, ca pierd vremea cu tine Doby, dar o fac pentru SOTIA TA …bhoullene!

BULA 12-06-2012 - 17:41

Ma, tu nu poti sa iesi din tiparul a ce ai tocit. Ce ne povestesti tu stiam si noi. Dar aceste predispozitii la cancer sunt la fel ca la TBC sau ca pentru oricare boala. Asta nu inseamna ca trebuie sa ignoram microbul care produce TBC-ul. Eu la asta ma refer, la cauza primordiala a cancerului, la faptul ca acele celule se multiplica anarhic pentru ca au mostenit de la microbi genele care le imprima aceasta caracteristica.
Daca ipoteza mea se va dovedi corecta, se va aborda mai logic tratarea cancerului. Acum tratamentul este semiempiric („cauterizari” cu radiatii, „amputari” chirurgicale, etc), cum se tratau infectiile inainte de descoperirea antibioticelor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-06-2012 - 18:10

Esti tipul cel mai jegos ce am avut ocazia sa o intalnesc in toata viata mea . Eu incerc sa-ti explic la nivelul mediu de cunostiinte si tu vii cu argumente specifice unui semidoct cu pretentii.Ti-am mai explicat cu alte ocazii ,ca zilnic din cele cca 200 miliarde de celule care compun corpul uman ,cca 4 miliarde se refac in fiecare zi , prima deformatie (Primordiala)apare la foarte multe celule , care se vor elimina in final s-au pot genera celule modificate genetic care sant baza eventualelor celule canceroase ulterioare, diferenta este procesul de apeoteoza (moartea planificata a celulelor) absolut necesara. Diferenta aceasta este intr-o celula normala si a unei celule modificata genetic si care ulterior poate deveni in conditii ulterioare oncogene sa produca celule maligne. Deci nu se primesc din exterior ,cum ar fi cazul unei infectii microbiene, dealtminteri cancerul ar fi MOLIPSITOR ( Cum este PROSTIA la tine , bhoullene!Sant convins ca tu tooot langa cu ale tale. Meezda Patti!

BULA 12-06-2012 - 18:33

Iar tu esti extrem de blocat mintal, pentru ca nu intelegi ca probabilitatea ca o celula normala sa devina maligna si sa se multiplice nelimitat, printr-o mutatie spontana, este practic egala cu zero. Informatia genetica a celulelor este „zipata” si in plus contine si „bitii” de corectie a erorilor (codul CRC), ca pachetele de biti care se transmit pe Internet. Deci nu are cum sa inceapa o celula modificata genetic aleator, sa se multiplice cu de la ea putere. Genele care asigura reproducerea celulelor sunt si ele rezultatul unei evolutii de sute de milioane (chiar miliarde) de ani.
Intregul segment cu „bitii” care asigura multiplicarea (o subrutina) se ia de la bacterii, prin hibridizare ADN.

BULA 12-06-2012 - 19:03

Baaa, daca tu esti doctor, si in oncologie si in America, atunci eu sunt Samanta, vrajitoarea aia care se plimba calare pe matura. E imposibil ma sa intelegi ce spun eu, pentru ca esti un tip marginit. Cel mai bine te pricepi la injurii. Uita-te la ce scrii. Esti doctor in obscenitati. Pai tu esti un om educat, ma, cum se presupune a fi un doctor ?

digital 12-06-2012 - 19:11

bă,tu ești Sonata nu Samantha!

BULA 12-06-2012 - 19:17

@digital

Mai baietas, aici e stiinta, nu esti la tejghea. Nu esti in tema si nici nu o sa fii vreodata. Tu ai alte preocupari, de securel, de golanas, … Nici n-ai putea sa zici ceva pe tema asta, ca ti se inclesteaza gura. Calmeaza-te !

digital 12-06-2012 - 19:20

hahaha!!
corect zis:știință!
știință de la spitalul 9!
hahaha!normal că nu mă pot băga!
hahaha!!
să mori de râs cu redusu!
dreq de retardat,se mai crede și om de știință!

BULA 12-06-2012 - 18:55

Am spus extrem de clar, ca pentru ca sa se produca malignizarea unei celule, este necesar ca „subrutina” din codul ei genetic, care ii asigura multplicarea normala (de un numar limitat de ori) sa fie inlocuita cu „subrutina” cu aceiasi functie, de la bacterie, care duce la multiplicare nelimitata. Includerea acelei secvente ADN in ADN-ul celulelor normale (cancerizate ulterior) se poate face in multe feluri.
1. Cel mai usor se poate face in celulele umane infectate cu bacterii care se dezvolta intracelular si unde probabilitatea ca ADN-ul sa se amestece este maxima. Dar e nevoie ca infectia sa fie „asistata” si de un virus (infectie dubla, cu bacterie si virus in acelasi timp), care se comporta initial ca o foarfeca ce segmenteaza ADN-ul celor doua tipuri de celule, dupa care actioneaza ca un fermoar si uneste segmentele de ADN. Cred ca este suficient de sugestiv filmul de pe Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=8rXizmLjegI&NR=1

2. Nu este exclus ca segmente de ADN strain sa poata fi introduse in celulele normale si sub actiunea directa a unor factori fizici sau chimici, care actioneaza ca un cutter asupra ADN-ului (ultraviolete, forte mecanice de forfecare prin expunerea la ultrasunete de mare intensitate, etc).

3, Daca nu stiai pana acum, s-a descoperit ca anumite forme de cancer se transmit ( in cazul unui animal numit diavolul tasmanian)
http://www.ziare.com/articole/diavol+tasmanian

BULA 12-06-2012 - 19:18

Am spus extrem de clar, ca pentru ca sa se produca malignizarea unei celule, este necesar ca “subrutina” din codul ei genetic, care ii asigura multplicarea normala (de un numar limitat de ori) sa fie inlocuita cu “subrutina” cu aceiasi functie, de la bacterie, care duce la multiplicare nelimitata. Includerea acelei secvente ADN in ADN-ul celulelor normale (cancerizate ulterior) se poate face in multe feluri.
1. Cel mai usor se poate face in celulele umane infectate cu bacterii care se dezvolta intracelular si unde probabilitatea ca ADN-ul sa se amestece este maxima. Dar e nevoie ca infectia sa fie “asistata” si de un virus (infectie dubla, cu bacterie si virus in acelasi timp), care se comporta initial ca o foarfeca ce segmenteaza ADN-ul celor doua tipuri de celule, dupa care actioneaza ca un fermoar si uneste segmentele de ADN. Cred ca este suficient de sugestiv filmul de pe Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=8rXizmLjegI&NR=1

BULA 12-06-2012 - 19:19

2. Nu este exclus ca segmente de ADN strain sa poata fi introduse in celulele normale si sub actiunea directa a unor factori fizici sau chimici, care actioneaza ca un cutter asupra ADN-ului (ultraviolete, forte mecanice de forfecare prin expunerea la ultrasunete de mare intensitate, etc).

3, Daca nu stiai pana acum, s-a descoperit ca anumite forme de cancer se transmit ( in cazul unui animal numit diavolul tasmanian)
http://www.ziare.com/articole/diavol+tasmanian

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-06-2012 - 13:28

Dixit Bula :—-,, Aproape ca am ajuns sa ma bucur cand citesc in ziare ca a mai murit un miliardar, bolnav de cancer. Jegurile astea care au….” —– Ganditi-va ca acest CRETINOPAT (CEL MAI ) este PROFESOR UNIVERSITAR si are si sotia bolnava de neoplazie ! Cand purtati un DIALOG cu …Bula !

BULA 12-06-2012 - 14:27

Te rog frumos, daca nu esti capabil sa discuti pe aceasta tema, din cultura ta, dar totusi vrei sa iei parte la discutie, atunci, copiaza un text de undeva, daca nu ai cunostinte. Poate ai fi auzit si tu ceva la radio sau tv.

Ce sunt ba, prapaditule, porcariile astea pe care le scrii despre mine ? Incultule ! Pai eu asa vorbesc ? Nu ti-e rusine sa scrii asa mizerii ? Ma mir ca te lasa ZV sa postezi asa ceva.

Am vazut ca ZV sterge comentarii decente, dar obscenitatile unora stau la loc de cinste.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-06-2012 - 14:43

Domnule Profesor Universitar dumneavoastra ori santeti SIPPhilitic si orice afirmati , nu recunoasteri ! Ori santeti SIPPhilitic intradevar si santeti in faza terminala si nu detineti notiunea termenilor folositi ! Pe acest forum ,pe acest articol , a-Ti scris ,cu mana dv , dar cu MINTEA RATACITA.Familia DV. ar trebui sa va restrictioneze accesul la NET !

BULA 12-06-2012 - 14:59

Ce inseamna asta, ma ? Spune ceva despre cancer. Te judeca cititorii si te faci de ras (nu ca m-ar interesa).

Cercul 12-06-2012 - 14:59

Eu am credinta, profii nu trebuie sa-si faca publice realizarile in stiinta. Existenta se poate castiga si din munca didactica & mosie(in cazul meu).

BULA 12-06-2012 - 15:05

Ce sa zic, mare economie s-a facut cu micsorarea Premiului. Adica in toiul crizei guvernele au dat miliarde de dolari, unor banci in prag de faliment, unde cei care au stat la baza managementului prost s-au si premiat cu „parasute de aur”, cu sume de ordinul sutelor de milioane de dolari.

Cu alte cuvinte, se da in boul care trage, nu in ala care nu trage.

BULA 12-06-2012 - 19:20

Vad ca iar se incalci forumul. Comentariile nu apar unde trebuie.

jan dinu 12-06-2012 - 20:54

— Cine stie se salveaza — !
Multumesc CANCERULUI .aflind ca EL exista in fiecare
mi-a dat imboldul sa-mi corectez cit pot
– raciile social – comportamentale atit de copiate ,generatoare de o gama larga
a pericolelor dormante continuu lasate nedescifrate .
Starii de veghe de alerta am incredintat-o soldatilor anticorpi ,hraniti
bine sa-shi faca meseria mai ales cind plec in somn spre a visa
ca exista totushi – nemurirea- !
Prea multi doctori ,cercetatori in domneniu mor inainte de termen
prin ignorata lor intepeniti prin ignoranta lor in rigiditatii educationale
definitive ,fara a lasa deschisa vederea ansamblului perspectivelor
in devenire continuei cunoasteri .ca parte a – meseriei de-a trai- !
„Ce maninci asta esti ,spune filozofia populara ‘!
Lasati-o mai incet cu stiinta shi treceti shi pe morala !
Acum vreo 14 ani sotia unui om de stiinta la NASA shia omorit
cei 5 copii minori in baie …din cauza depresiei … fara ca „DOFTOTUL ”
ei sa-i evalueze corect starea fizico – pshihica …dupa extenuarea
nasterilor raminind total demineralizata ..shi slabita ce putea fi revitalizata cu-n program de scurta durata …shi deci cu adevarat tratata !
Sotul stuudia cosmosul …dar nu shi descoperit sotia …care
era aproape …prea aproape …!
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-06-2012 - 22:45

—-,,Multumesc CANCERULUI .aflind ca EL exista in fiecare
mi-a dat imboldul sa-mi corectez cit pot….” —– Azi parca a fost ZIUA IMM .becililor !

jan dinu 12-06-2012 - 23:05

Esti – celula canceroasa …extirpata doar de ..coasa !-:)))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-06-2012 - 06:44

@jd-USA .Old and decrepit beast, you saw people with cancer? idiot

jan dinu 12-06-2012 - 21:40

Felicitari – Bula & Parpanghel pentru
intensa discutie privind cancerul !
Shi daca intimplator va „iese ” idea geniala ….
pentru gasirea solutiei de tratare lui
cu – spectru mai larg – ve-ti fi
partashi in a primi NOBEL-ul chiar daca finaciar
premiul se reduce …putind fi suplimentat de – GiGi Becali …
mare admirator ce vrea sa-l elimine cu – Sabia shi Crucea – din popor !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult