Acasa Cultura-ReligieCultura Gala premiilor Oscar se reinventează. Va conţine un element-surpriză

Gala premiilor Oscar se reinventează. Va conţine un element-surpriză

scris de B.C.R
2 afisari

Categoria „cel mai bun film al anului” de la viitoarea ediţie a galei premiilor Oscar, decernate de Academia de film americană, va conţine un element-surpriză, au anunţat organizatorii. Astfel, membrii Academiei de film americane au votat implementarea unui nou sistem de votare, care va face ca numărul filmelor ce vor fi nominalizate la această categorie să varieze între cinci şi zece, citaţi de bbc.co.uk

Gala premiilor Oscar se reinventează

Numărul filmelor care vor concura pentru preţiosul trofeul va fi dezvăluit odată cu anunţarea nominalizărilor, în ianuarie 2012.

Membrii Academiei de film americane au declarat că noul sistem de votare introduce „un nou element de surpriză” în programul acestei gale. Directorii academiei au spus că au studiat cu atenţie tiparul după care s-a votat în anii precedenţi.

A ieşit în evidenţă faptul că membrii Academiei au arătat cu regularitate o admiraţie puternică pentru mai mult de cinci filme„, a declarat directorul executiv Bruce Davis. „O nominalizare la categoria cel mai bun film ar trebui să indice un merit extraordinar. Dacă există doar opt filme care merită cu adevărat această onoare într-un anumit an, atunci nu ar trebui să ne simţim obligaţi să rotunjim acel număr”.

În opinia Academiei de film americane, dacă acest sistem ar fi fost în vigoare între anii 2001 şi 2008, înainte ca numărul peliculelor nominalizate la această categorie să fie mărit de la cinci la zece, atunci, în intervalul amintit, ar fi fost anumiţi ani în care ar fi putut să existe între cinci şi nouă filme nominalizate.

Luna trecută, presa internaţională a anunţat că membrii Academiei americane intenţionează să înlocuiască actualul sistem de votare – ce implică expedierea prin poştă a unor buletine tipărite – cu un sistem de votare online.

Cea de-a 84-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie 2012, la Kodak Theatre din Los Angeles.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult