Acasa Cultura-ReligieCultura Gala Premiilor UNITER: Luni, 23 aprilie, la Teatrul Odeon

Gala Premiilor UNITER: Luni, 23 aprilie, la Teatrul Odeon

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Cea de-a 20-a ediţie a galei la care sunt acordate cele mai importante distincţii pentru teatru din anul 2011 va avea loc luni, începând cu ora 21:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti.

Acordarea premiilor celei de-a 20-a ediţie a galei UNITER se face pe baza nominalizărilor stabilite de un juriu de selecţie. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câştigătorul fiecărui premiu. Juriul de nominalizări a fost alcătuit anul acesta din criticii de teatru Monica Andronescu, Ion Cocora şi Ion Parhon iar juriul final, cel care va decide câştigătorii în seara Galei, îi are în componenţă pe scenograful Puiu Antemir, actriţa Rodica Negrea şi critcii de teatru Jean Cazaban, Mircea Morariu şi Ludmila Patlanjoglu.

Excepţie fac de la acest proces de decernare al premiilor, premiul de excelenţă, care îi va fi acordat post-mortem la această ediţie regizorului Alexandru Tocilescu, care a decedat la sârşitul lunii noiembrie în 2011, premiile pentru  întreaga activitate, care vor reveni actorului Valer Dellakeza, actriţei Melania Ursu, regizorului Cristian Hadji-Culea, scenografei Judit Dobre-Kothay şi criticului şi istoricului de teatru Ştefan Oprea şi premiile speciale, care le vor fi înmânate lui Arpad Konczei (pentru muzica de teatru), Ancăi Zamfirescu (pentru teatru de copii) şi lui Liviu Steciuc (pentru teatru de păpuşi).

Premiile UNITER se acordă anual la nouă categorii: Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună scenografie, Cei mai buni debutanţi, Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic. Totodată, în cadrul Galei, vor mai fi acordate Premiul MECENA, premiul special al preşedintelui UNITER, premiul pentru „Cea mai bună piesă românească a anului” şi premiul Consiliului Britanic. Potrivit Agerpres, trofeul care va insoţi premiile este opera artistului plastic Ion Bitzan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult