Acasa Cultura-ReligieCultura Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România

Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România

scris de G. D.
15 afisari

Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), un eveniment cultural cu o tradiţie de peste 40 de ani, va fi organizată pe 6 mai, la Cinema Studio din Capitală.

Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România

Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România

Potrivit unui comunicat  de presă, acest şir neîntrerupt de sărbători ale filmului românesc, inaugurat în anul 1971, continuă şi în acest an cu decernarea premiilor pentru cele mai bune creaţii naţionale cinematografice, de toate genurile, care au fost prezentate în premieră în anul 2014 pe ecranele cinematografelor şi pe canalele de televiziune.

Juriul care va acorda premiile, unic pentru lungmetraje şi scurtmetraje, va fi format din şapte personalităţi ale lumii culturale româneşti.

Anul trecut, filmul „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România este un eveniment organizat anual, în luna mai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult