Acasa Cultura-ReligieCultura „Game of Thrones” – la Premiile Emmy 2015

„Game of Thrones” – la Premiile Emmy 2015

scris de Z.V.
9 afisari

„Game of Thrones”, producție de succes a postului american HBO, s-a plasat în fruntea nominalizărilor la Emmy Awards, cele mai prestigioase premii ale televiziunii americane, talonat îndeaproape de „House of Cards” și „Transparent”, relatează AFP.

game-of-thrones‘Game of Thrones’, care pune în scenă rivalitățile sângeroase între clanuri, a primit 24 de nominalizări joi la Emmy Awards, urmat de ‘American Horror: Freak Show’, cu Jessica Lange în rolul principal (19 nominalizări). ‘Game of Thrones’ își confirmă astfel supremația ca serial cu 126 de nominalizări în total anul acesta. Serialul în care joacă Peter Dinklage (nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar) candidează și la premiul pentru cea mai bună dramă, pe care încă nu l-a câștigat.

Va avea însă ca rivale serialele ‘Better call Saul‘, inspirat dintr-un personaj al serialului cult ‘Breaking Bad’, alături de ‘Downton Abbey’, ‘Homeland’, ‘House of Cards’, ‘Mad Men’ și ‘Orange is the new black’. Anul trecut a fost ‘Breaking Bad’ cel care a primit acest trofeu, împreună cu ‘Modern Family’ care a câștigat pentru a cincea oară premiul pentru cea mai bună comedie a anului.

Serialul în care joacă actrița de origine columbiană Sofia Vergara aspiră să câștige și anul acesta titlul, însă are rivale puternice ca ‘Louie’, ‘Parks and Recreations’, ‘Silicon Valley’, ‘Transparent’, ‘The Unbreakable Kimmy Schimdt’ și ‘Veep’. Debutantul ‘Transparent’, difuzat de Amazon, este unul din marile succese ale anului. Povestea unui tată transsexual și a copiilor săi a câștigat deja un Golden Globe pentru interpretarea actorului Jeffrey Tambor, nominalizat joi și la Emmy Awards pentru cel mai bun actor de comedie.

O altă producție difuzată de platforma pionieră Netflix, ‘House of Cards’, despre intrigile de culise ale politicii americane, pornește de pe o bună poziție cu 11 nominalizări în total. ‘Orange is the new Black’, un alt succes difuzat de Netflix, a primit doar patru nominalizări între care pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Uzo Aduba.

În schimb, ‘The Affair’, marele succes al sezonului de primăvară a fost trecut cu vederea, la fel ca „Broadwalk Empire’, citat în doar trei categorii, sau de musicalul Fox cu mare succes de public. În schimb, Taraji Henson, care joacă rolul principal, candidează la premiul pentru cea mai bună actriță, alături de Claire Danes (‘Homeland’), Robin Wright (‘House of Cards’), Viola Davis, avocata de temut din ‘How to get away with murder’, sau de Elisabeth Moss, curajoasa Peggy din ‘Mad Men’.

În ce privește actorii, Jon Hamm, seducătorul Don Draper din ‘Mad Men’, speră să-i sufle anul acesta premiul intrigantului Kevin Spacey din ‘House of Cards’. Controversa privind lipsa de diversitate la Hollywood rămâne de actualitate: Emmy Awards menționează într-un comunicat „o creștere anuală cu 60% a numărului femeilor scenariste și regizoare nominalizate’.

La rândul lor, Taraji Henson și Viola Davis, au șansă să devină primele actrițe de culoare laureate cu un premiu Emmy pentru cea mai bună actriță într-o dramă, având în vedere că Kerry Washington (‘Scandal’) nu l-a primit niciodată în ciuda celor două nominalizări ale sale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult