Acasa Cultura-ReligieCultura Gaudeamus: Câte exemplare s-au vândut din cartea lui Iohannis

Gaudeamus: Câte exemplare s-au vândut din cartea lui Iohannis

scris de Laurentiu Banches
43 afisari

Volumul autobiografic „Pas cu pas”, scris de preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a fost besteller absolut la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2014.

Gaudeamus: Câte exemplare s-au vândut din cartea lui Iohannis (foto:criterii.ro)

Gaudeamus: Câte exemplare s-au vândut din cartea lui Iohannis (foto:criterii.ro)

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură a fost una a recordurilor. Bestseller absolut al târgului a fost volumul autobiografic „Pas cu pas„, scris de Klaus Iohannis, vândut în 7.912 exemplare, au informat reprezentanţii editurii Curtea Veche, într-un comunicat remis de mediafax. „Este un fapt fără precedent în istoria târgului ca un titlu să fie vândut în aproape 8.000 de exemplare. A fost stabilită o ştachetă extrem de ridicată pentru toate viitoarele târguri”, a declarat Iren Arsene Mate, director Curtea Veche Publishing. „Preşedintele a ales ca instrument de comunicare, şi în timpul campaniei electorale, şi ulterior, cartea. Alături de mesajul transmis direct în prima zi a târgului – «cultura ne salvează!»-, atenţia îndreptată de Klaus Iohannis către carte ne dă speranţa recuperării distanţei dintre noi şi restul Europei în ceea ce priveşte lectura”, a menționat Iren Arsene.

După anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, pentru Klaus Iohannis, prezenţa la Gaudeamus a fost prima apariţie publică într-un alt context decât cel politic. Lansarea volumului „Pas cu pas” a avut loc pe 19 noiembrie, la standul Curtea Veche Publishing, şi a fost urmată de o sesiune de autografe. La eveniment au participat peste 3.500 de persoane şi au fost vândute aproximativ 4.000 de volume, epuizându-se astfel primul tiraj al cărţii. Preşedintele ales al României nu a părăsit târgul până nu a oferit autografe tuturor celor care au aşteptat răbdători timp de câteva ore să îl întâlnească, organizatorii fiind nevoiţi să prelungească programul cu peste o oră. Lansarea cărţii este considerată un fenomen editorial din punctul de vedere al numărului de participanţi la eveniment şi al numărului de cărţi vândute la un târg de profil într-un interval atât de scurt, mai spun reprezentanţii editurii Curtea Veche.

Autobiografia lui Klaus Iohannis a fost disponibilă la târg într-un nou tiraj, începând din 22 noiembrie, şi a primit, pe 23 noiembrie, premiul Gaudeamus pentru cea mai râvnită carte la Gaudeamus 2014, desemnat prin votul publicului. La ridicarea premiului, directorul Curtea Veche Publishing a declarat că urmează o nouă ediţie a volumului „Pas cu pas„, care va include detalii din culisele campaniei şi prima parte a mandatului de preşedinte. Târgul de carte Gaudeamus s-a încheiat oficial duminică, odată cu decernarea premiilor Gaudeamus – ediţia XXI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult