Acasa Cultura-ReligieCultura Geoană: TVR a ajuns într-un grad de obedienţă de-a dreptul scandalos

Geoană: TVR a ajuns într-un grad de obedienţă de-a dreptul scandalos

scris de Roland Catalin Pena
3 afisari

Mircea Geoană spune că eliminarea taxei TV reprezintă un „semnal foarte sever” că nu este tolerat „gradul de obedienţă politică” la care a ajuns TVR.

Geoana bate obrazul TVRGeoană a susţinut, într-o conferinţă de presă la Craiova, că la televiziunea publică nu a existat niciodată un „derapaj atât de sever” al deontologiei „în zona” de ştiri a TVR.

„Evident că este o problemă foarte delicată, pentru că este clar că în acest moment televiziunea publică a ajuns într-un grad de obedienţă politică de-a dreptul scandalos. Este poate un defect al modului în care am construit relaţia televiziunii publice cu Parlamentul şi cu politica. Poate că întotdeauna a existat o anumită tentaţie a puterii momentului de a încerca să arate un pic mai frumos în comparaţie cu opoziţia. Însă, niciodată nu a existat un derapaj atât se sever din punct de vedere al minimei deontologii profesionale, cum este acum în zona de ştiri la TVR„, a declarat Geoană, potrivit Mediafax.

El a adăugat că iniţiativa ce vizează eliminarea taxei TV şi care a trecut tacit de Camera Deputaţilor reprezintă un semnal de alarmă. „Modalitatea de a corecta acest lucru este privarea TVR de resurse? Este o întrebare. Dar cred că mai degrabă este un semnal de alarmă şi este un semnal foarte sever că nu suntem dispuşi să tolerăm aşa ceva”, a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a apreciat că televiziunea şi radioul public ar trebui să beneficieze de mai multe resurse financiare din partea statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult