Acasa Cultura-ReligieCultura Gibson revine batran si palid in “Edge of Darkness”

Gibson revine batran si palid in “Edge of Darkness”

scris de Ziua Veche
3 afisari

“Edge of Darkness”, in traducere pe ecrane “Scapat de sub control”, e pe scurt un thriller despre un politist din Boston caruia asasinii guvernamentali i-au omorat fiica care descoperise ca fabricile americane de armament lucrau de fapt pentru teroristi. Un film care i s-ar fi potrivit mai repede lui Clint Eastwood decat lui Mel Gibson, am zice. Insa imediat ce-l zarim pe australian ne dam seama ca am fi gresit facad o asemenea supozitie. Look-ul lui Gibson este poate cea mai izbitoare imagine din film.

 

Actorul rapitor din Maverick sau Braveheart a ajuns acum sa fie doar un batran dur care incearca sa-l reproduca pe Porter, personajul care a facut furori in Payback. De altfel, aparitia lui Mel Gibson pe afis ca actor este si clu-ul filmului si probabil miza producatorilor. Pentru ca dupa Sign (2002) si We were soliders (2002), Gibson s-a dedicat regiei. Si a reusit sa zguduie intreaga lume cu Passion of the Christ (2004) pentru ca la doi ani distanta sa mai scoata inca un film controversat, Apocalypto. Gibson joaca bine, desi si-a pierdut din reflexe si carisma. Insa sacrificiul pe care-l face la sfarsitul peliculei in razboiul pentru aflarea adevarului aduce nota hollywoodiana de happy-end: dreptatea triumfa, baietii rai mor, iar el isi reintalneste fiica in ceruri.

Gibson a facut echipa cu regizorul Martin Campbell, un veteran neo-zeelandez care are in palmares superproductiile de actiune Casino Royale, GoldenEye, No Escape sau The Mask of Zorro. Cu toate acestea, scenariul destul de previzibil taie din suspansul filmului, iar poantele sau secventele necesare unei pelicule care sa te tina in priza lipsesc.

Edge of Darkness este un film care arunca ca-ntr-un malaxor un actor de top, un regizor de actiune, afaceri guvernamentale cu bombe nucleare si o teorie a conspiratie. Inca apare si un misterios agent englez Jedburgh, interpretat de Ray Winstone, care, intr-un acces de dreptate, ii executa pe toti conspiratorii.

Flimul merita doua ore de stat in scaun doar daca esti fan Gibson. Insa nu trebuie sa te astepti ca Thomas Craven sa-ti ramana pe retina la fel cum a facut-o Porter si nici nu te va tine in fata ecranului atunci cand va fi difuzat la cincea oara la ProTv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult