Acasa Cultura-ReligieCultura Giulgiul din Torino, la lumina dupa 10 ani

Giulgiul din Torino, la lumina dupa 10 ani

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Celebrul Giulgiul din Torino este expus public dupa aproape 10 ani. Peste doua milioane de vizitatori sunt asteptati sa vina sa admire sau sa se roage la giulgiu care este pastrat intr-o carcasa antiglont, cu climat controlat, in Catedrala din Torino. De asemenea, pe 2 Mai, este asteptat si Papa Benedict al XVI-lea, transmite BBC. 


Istoria Giulgiului din Torino este una foarte controversata. Pe suprafata acestuia se poate zari imaginea vaga a unui barbat cu barba, cu pete de sange pe frunte, maini si picioare, rani specifice unei crucificari. Milioane de crestini cred ca acesta este giulgiul in care a fost inmormantat Iisus.

Testat in 1988, ultima oara, materialul a fost datat ca fiind creat in perioada medievala, undeva intre anii 1260-1390. De atunci, mai multi cercetatori au dorit sa efectueze si alte teste cu aparatura moderna, dar Vaticanul s-a impotrivit de fiecare data. Romanii care vor sa viziteze catedrala in care este pastrat giulgiul trebuie sa scoata din buzunar suma de 560 de euro de persoana pentru un grup de minim 40 de persoane, la care se adauga si un pelerinaj de 6 zile la obiective ecumenice din Peninsula. In functie de numarul de persoane, pretul creste daca pelerinii sunt mai putini, ajungandu-se pana la 755 euro pentru un grup de 20-24 de persoane. Din pacate, in pret nu este inclus si biletul de avion, pretul acestuia incepand de la 110 euro dus-intors, mesele de pranz, intrarea la obiectivele turistice si asigurarea medicala.

0 comentariu

Parpanghel 02-06-2010 - 11:27

Nimeni, dar absolut nimeni ,nu putea produce o degringolada generalizata decat acesti …domni(manati de cele mai bune intentii)L-am ascultat pe presedinte, l-am compatimit si am luptat pt. EL ,in criza cu cei 322.Si acum, ne spune ca a PROMIS in STARE de EBRIETATE! Incalificabil !

Rasputin 02-06-2010 - 12:00

dispariţie rapidă bandiţilor!

Stăpînul vostru rămîne cu boc şi udrea…
tot va avea cvu cine să ajungă în stare de ebrietate..

Viorica Ianc 02-06-2010 - 18:27

Pan`la toamna cand se ingalbine )
Si daca nu-si punea fularul porocaliu nu stiam
ca-i de la PeDaLe.
Limba de lemn in 5 puncte !
Mai nou in Europa se foloseste limba de plastic

noname 03-06-2010 - 07:11

Moarte porcului de basescu si gastii lui de tarfe si homosexuali !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult