Acasa Cultura-ReligieCultura Gladiator II – ce se stie despre cel mai asteptat film al anului

Gladiator II – ce se stie despre cel mai asteptat film al anului

scris de C.S.
246 Afisari

Putine filme pot egala succesul financiar si critic masiv al epopeii epice a lui Ridley Scott, Gladiator.

Tocmai când credeati ca filmele despre razboinici din Roma Antica au atins apogeul cu productii precum Ben-Hur si Spartacus, Ridley Scott a adus cinefililor un spectacol de actiune modern, care a stabilit un nou standard pentru designul de productie în cinematografie.

Gladiatorul moare, dar povestea continua

Daca aspectele tehnice nu erau deja suficiente pentru ca filmul sa-si lase amprenta asupra istoriei cinematografiei, Gladiator a venit si cu o intriga puternica si captivanta. Dupa cum probabil multi stiu, Gladiator spune povestea fictiva din punct de vedere istoric a lui Maximus (Russell Crowe) – un general roman care devine victima unei lovituri de stat data de propriul fiu al împaratului Marcus Aurelius, Commodus (Joaquin Phoenix).

Maximus este deposedat de rangul sau si condamnat sa fie sclav si gladiator la Roma, în timp ce Commodus ordona executarea sotiei si a copilului lui Maximus. Mânat de dorinta de razbunare, Maximus îsi foloseste antrenamentul de lupta si experienta militara pentru a urca rapid în rândurile celor mai aprigi gladiatori din Roma, devenind în cele din urma un simbol al sperantei pentru cetatenii persecutati ai Romei.

Rezultatul impresionantului simt al dimensiunii, al maiestriei cinematografice si al intrigii palpitante a facut ca filmul sa primeasca 12 nominalizari la Premiile Oscar, iar în cele din urma a câstigat cinci premii, inclusiv râvnitul premiu pentru cel mai bun film.

De atunci, Gladiator este amintit ca un clasic aclamat atât de critici, cât si de public. Odata cu duelul final al filmului, care a dus la moartea lui Maximus, parea ca povestea din Gladiator este complet încheiata. Dar Ridley Scott înca mai are planuri ca povestea sa continue.

Recent s-a anuntat ca Gladiator II ar putea ajunge oficial în cinematografe vineri, 22 noiembrie 2024. Primul film Gladiator a avut încasari totale de 503 milioane de dolari americani în box office-ul international, adica exact de cinci ori mai mult decât bugetul sau de 103 milioane de dolari americani.

Cu astfel de cifre, pare extrem de improbabil ca Gladiator II sa se gândeasca sa renunte la o lansare în cinematografe. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca un spectacol precum lupta între gladiatori este cu siguranta ceva ce fanii rabdatori ar dori sa vada pe marele ecran si nu pe calculator. Acestea fiind spuse, nu am exclude o lansare în streaming si, având în vedere ca proprietatea intelectuala Gladiator este detinuta de Paramount Pictures, se pare ca o lansare pe Paramount+ ar fi destul de probabila. Gladiator II se afla înca în faza de pre-productie. Cu actorul principal stabilit, cu o data de lansare provizorie si cu un scenariu finalizat, continuarea foarte asteptata este pregatita, desi productia a fost amânata pâna în vara anului 2023.

Odata cu distribuirea recentului nominalizat la Oscar, Paul Mescal, personajul principal va fi cineva pe care îl cunoastem din primul film Gladiator.

Un personaj secundar cheie în povestea filmului original este Lucius (Spencer Treat Clark) – un tânar baiat care este nepotul raufacatorului Commodus si fiul surorii lui Commodus, Lucilla (Connie Nielsen). În ciuda faptului ca l-a întâlnit doar de câteva ori, Lucius a dezvoltat rapid o admiratie pentru Maximus, care a devenit un erou în ochii numerosilor spectatori din Colosseum. Din acel moment, Lucius a decis ca nu vrea sa fie urmatorul împarat pe tronul Romei, ci un simbol al eroismului, precum Maximus. Paul Mescal va juca o versiune adulta a lui Lucius, iar daca cuvântul „gladiator” ramâne în titlu, ne putem imagina ca Lucius se va fi inspirat din povestea lui Maximus si va fi decis sa lupte ca gladiator.

O distributie de zile mari

Regizorul Scott a precizat ca interpretarea lui Mescal în serialul dramatic britanic Normal People a fost esentiala pentru alegerea acestuia: „Mescal este un actor de succes. Am urmarit întregul serial. Si apoi, dintr-o data, a aparut Gladiator II, pentru ca scenariul functiona destul de bine. Si m-am tot gândit la Paul. Si asta a fost tot.”.

Un alt actor important care a confirmat ca va aparea în Gladiator II este Denzel Washington, de doua ori câstigator al premiului Oscar. Este pentru prima data în ultimii 15 ani când Washington joaca într-un film al lui Ridley Scott dupa ce anterior a jucat în American Gangster.

O alta adaugire interesanta la distributia de vedete este Pedro Pascal, care a jucat recent în The Last of Us si The Mandalorian Season 3, iar cooptarea sa în filmul lui Ridley Scott confirma cota favorabila de care se bucura la Hollywood si în rândul fanilor.

O vedeta majora de televiziune care a dat lovitura anul trecut a fost May Calamawy din serialul de televiziune Moon Knight, care a semnat si ea pentru a juca rolul principal feminin din continuarea epica. Connie Nielsen si Derek Jacobi, care au jucat în primul film în rolul Lucillei si al senatorului Gracchus, au semnat, de asemenea, pentru a-si relua rolurile pentru continuarea filmului.

Djimon Hounsou, care a jucat rolul lui Juba în filmul din 2000, ar putea, de asemenea, sa revina. Scenariul pentru Gladiator II este semnat de David Scarpa, care a colaborat anterior cu Scott în calitate de scenarist la thrillerul politist Pentru toti banii din lume.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS