Acasa Cultura-ReligieCultura Google dă 5 milioane de dolari pentru inovare în jurnalismul online

Google dă 5 milioane de dolari pentru inovare în jurnalismul online

scris de Ziua Veche
4 afisari

Grupul internet Google, care are relaţii tensionate cu mai multe grupuri de presă, a anunţat marţi că oferă cinci milioane de dolari pentru a încuraja inovarea în jurnalismul online, potrivit AFP, citată de Agerpres.

 “Jurnalismul este esenţial bunului mers al unei democraţii”, a justificat gestul unul dintre conducătorii Google, Nikesh Arora. El a declarat: “Organele de informare în lume continuă să-şi extindă prezenţa online, ţinem deci să ne jucăm rolul în partea tehnologică”. Cele cinci milioane de dolari sunt destinaţi asociaţiilor cu scop nelucrativ. Trei milioane de dolari vor fi distribuiţi organismelor din afara SUA. Site-ul Google News este foarte criticat de unii ziarişti care îi reproşează că le citează articolele fără să împartă cu ei şi reţetele publicitare. Google se apără afirmând că retrimite din trafic prin site-urile ziarelor, care au între altele posibilitatea de a nu permite ca producţiile lor să fie devină surse prin Google News.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult