Acasa Cultura-ReligieCultura Guvernul a decis: ANAF va debloca conturile TVR pentru 6 luni

Guvernul a decis: ANAF va debloca conturile TVR pentru 6 luni

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Guvernul a aprobat miercuri, 20 iunie, procedura prin care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va debloca, pentru o perioadă de 6 luni, conturile TVR.

TVR

ANAF va debloca conturile TVR pentru 6 luni

Guvernul a hotărât deblocarea conturilor TVR prin hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri, 20 iunie, urmând ca în timpul celor 6 luni cât conturile vor fi deblocate, va fi derulat un proces de reorganizare al televiziunii publice. Potrivit Mediafax, deblocarea conturilor a fost posibilă în urma suspendării datoriilor către buget pentru acelaşi interval.

Premierul Victor Ponta a anunţat că guvernul a adoptat o hotărâre care permite TVR să funcţioneze în continuare, dar că este necesar ca la această instituţie să fie derulat un proces de restructurare în vederea depolitizării şi eficientizării managementului. Conturile operaţionale ale TVR au fost blocate de ANAF în totalite în luna mai, din cauza datoriilor acumulate din 2005 până la finalul anului 2011 către bugetul de stat, care se ridică la suma de 272,69 milioane lei. Totodată, TVR mai avea la sfârşitul lui 2011 alte obligaţii de plată care privesc diverşi furnizori, în sumă totală de 222,5 milioane lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult