Acasa Cultura-ReligieCultura Harumachidzuki Matsuri 5 – Seară Culturală Japoneză la UCDC

Harumachidzuki Matsuri 5 – Seară Culturală Japoneză la UCDC

scris de Laurentiu Banches
14 afisari

A V-a ediţie a Serii Culturale Japoneze „În aşteperea primăverii” (Harumachidzuki) va avea loc pe 13 decembrie 2012, începând cu ora 16:00 în Aula Magna a Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir (UCDC) din Bucureşti.

Harumachidzuki Matsuri 5 - Seară Culturală Japoneză la UCDC

Festivalul nipon anual al secţiei de limbă japoneză a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a UCDC a ajuns în 2012 la cea de-a V-a ediţie, o ediţie aniversară, la care actuali şi foşti studenţi promit să ofere un spectacol de neuitat care va face o incursiune în universul cultural tradiţional şi modern al lumii Ţării Soarelui Răsare, urmat de atelierele specifice culturii nipone. Harumachidzuki Matsuri (Festivalul „În aşteptarea Primăverii”) a luat naştere în anul 2008, evoluând de la an la an şi devenind unul dintre cele mai longevive evenimente culturale cu specific japonez din România.

Cei care vor veni în acest an la Seara Culturală JaponezăHarumachidzuki 5”, organizată cu sprijinul Ambasadei Japoniei în României, vor fi delectaţi de către studenţii facultăţii cu un spectacol care include momente artistice de dans tradiţional şi modern, scenete de teatru modern şi tradiţional, muzică japoneză tradiţională şi modernă  şi o paradă a modei (Nippon Fashion Show). Spectacolul propriu-zis care va avea loc în Aula Magna a UCDC va fi urmat de o serie de workshopuri (ateliere) cu specific nipon precum origami, furoshiki, jocuri hashi, portrete chibi, kanji, care vor fi organizate în săli de curs ale universităţii.

Spectatorii care vor dori să plece şi cu o amintire materială de la acest festival vor putea vizita şi standul de vânzări de unde vor putea achiziţiona obiecte cu specific japonez confecţionate de studenţii secţiei de limbă japoneză şi au ocazia de a servi un ceai şi o prăjitură în cadrul atelierului de kanji. Intrarea este liberă, studenţii şi absolvenţii secţiei aşteptându-vă într-un număr cât mai mare la o seară care speră să vă aducă mai aproape de universul cultural nipon şi să ofere un spectacol distractiv şi emoţionant de neuitat.

1 comentariu

Ereticul 07-12-2012 - 14:14

O informatie extrem de utila. Multumesc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult