Acasa Cultura-ReligieCultura Hitler a avut stramosi evrei si nord-africani

Hitler a avut stramosi evrei si nord-africani

scris de Ziua Veche
4 afisari

Adolf Hitler a avut origini evreiesti si nord-africane se arata intr-un articol semnat de jurnalistul belgian Jean-Paul Mulders si publicat in revista Knack. Dezvaluirea se bazeaza pe rezultatul testelor ADN efectuate pe nu mai putin de 39 de rude indepartate ale temutului dictator nazist, teste conduse de catre istoricul Marc Vermeeren.


Cea mai apropiata ruda a defunctului dictator este un fermier austriac, acum in varsta de 61 de ani, al carui nume a fost trecut sub anonimat, el fiind amintit sub numele fictiv de Norbert H. Atat probele sale de saliva cat si ale celorlalte 38 de rude indepartate intaresc ideea ca Hitler avea origini evreiesti si nord africane. Oamenii de stiinta au descoperit in ADN-ul celor studiati o cromozom denumit haplogrupul E1b1b, un cromozom extrem de rar in Germania si vestul Europei, dar comun in randul berberilor din Maroc, Algeria, Libia si Tunisia. De asemenea, cromozomul este intalnit des si in randul evreilor ashkenazi si sefarzi.

„Este un rezultat surprinzator pentru multi si, de asemenea, este dificil de prezis ceea ce va rezulta din publicarea acestor informatii, atat in randul oponentilor, cat mai ales in randul sustinatorilor fostului dictator nazist”, a comentat Rommy DeCorte, specialist genetician care a contribuit la finalizarea studiilor.

Cititi mai multe pe descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult