Acasa Cultura-ReligieCultura Ianukovici introduce cenzura presei in Ucraina

Ianukovici introduce cenzura presei in Ucraina

scris de Ziua Veche
0 afisari

.O organizatie a jurnalistilor ucraineni, numita „Nu cenzurii”, a avertizat ca ar putea apela la o greva nationala in cazul in care conditiile de lucru ale presei, sub regimul lui Viktor Ianukovici, vor continua sa se degradeze. Aceste avertizari vin dupa ce canalele de televiziune apropiate opozitiei pro-occidentale – TVi, 5 Kanal si Tchornomorska – au fost amenintate cu inchiderea. Sambata, aceste trei canale de televiziune au protestat in mod simbolic, timp de o ora.


 

„Autoritatile ucrainene, in persoana presedintelui Ianukovici, au afirmat ca sustin libertatea presei, dar in realitate ignora problemele, drepturile si revendicarile jurnalistilor”, se arata int-un comunicat al organizatiei jurnalistilor ucraineni, citat de Agerpres.

„Numarul de subiecte despre care jurnalistii nu au voie sa scrie, cazurile de cenzura si de presiune la adresa jurnalistilor si redactiilor pentru care lucreaza sunt in crestere”, se mai specifica in acelasi comunicat.

Luni, un tribunal din Kiev trebuie sa examineze daca posturile de televiziune TVi si Kanal 5 si-au obtinut legal licentele de functionare. De asemenea, canalul Tchornomorska este vizat de mai multe audituri.

0 comentariu

Liviu 09-06-2010 - 15:48

Citat din filmul Horea.

„In cazul in care nu vor reusi sa le vanda, autoritatile de la Chisinau ar putea sa le transmita la uzina metalurgica de la Rabnita”

Doua observatii:
– una de forma: corect este „sa le trimita” ca nu le pot transmite nici pe fir, nici prin radio, nici din mana in mana …
– cealalta de fond: sa topesti 6 MIG-uri ca pe fierul vechi da dovada de o spalare tare rapida a creierelor si o dorinta de imbogatire la fel de mare a smecherilor …

Oricum, ceea ce fac romano-moldovenii, se inscrie clar in scenariul global care spune ca in aceasta zona a Europei trebuie sa fie o plantatie mare pe care sa lucreze sclavii de toate nationalitatile si rasele „inferioare” celei alese !!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult