Acasa Cultura-ReligieCultura Inaltarea Domnului – Ziua Eroilor

Inaltarea Domnului – Ziua Eroilor

scris de Ziua Veche
2 afisari

.In Biserica Ortodoxa Romana, sarbatoarea Inaltarii Domnului, 13 mai 2010, este si ziua dedicata pomenirii eroilor neamului. Credinciosii ortodocsi si greco –catolici sarbatoresc inaltarea la cer a lui Isus, la 40 de zile dupa Inviere.


Potrivit Patriarhiei Romane, in aceasta zi, in toate catedralele, bisericile si manastirile ortodoxe din tara si strainatate vor fi pomeniti eroii, ostasii si luptatorii romani din toate timpurile si din toate locurile care s-au jertfit pe campurile de lupta, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei si a credintei stramosesti, pentru intregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului roman. Slujbe de pomenire vor fi oficiate dupa Sfanta Liturghie si la cimitirele, troitele si monumentele dedicate cinstirii eroilor neamului.

0 comentariu

Liviu 06-06-2010 - 09:29

Cum apare cate unul care ai zice ca vrea sa faca ceva cum o da in bara si daca-l cauti bine la OA afli ca le depune CA CUcu … Asa si cu Mandras asta: a tot dat cu gura, i-a muscat pe aia de trebuiau sfasiati, a ajuns pana si consilier in minister si la momentul adevarului afli ca este bagata in nu stiu ce mismas ! De parca nu stia ca ce face este incompatibil ?!!! Smecheri si securistoizi pana-n maduva oaselor !!! Iar la capitolul ipocrizie si inselaciune mari maestrii ! Macar din pozitia pe care o are (si care fara indoiala trebuie sa aiba de-a face cu educatia ca dansa este „specialista” !!!) sa faca ceva ca lumea dar probabil de dragul banilor va promova modele rasuflate, care nu au mers pe nicaieri si pe care nu stiu ce imbecili se straduiesc sa le impuna aici la noi ca sa le spele copiilor creierele … Vai de tara asta condusa de astfel de (ne)oameni !!!

stein hard 07-06-2010 - 03:43

Vergu este o fosta educatoare de doua parale din Buzau, o ziarista proasta si o toapa. S-a cocotat unde nu-i fierbe oala !

Un parinte furios 07-06-2010 - 05:17

Chiar asa am ajuns, ca o invatatoare sa ne invete cum sa ne educam copiii ? Se pricepe ea la trebuiri atat de serioase ?
Sa stea dracului la cratita, sau cu cracii in sus, cum s-a invatat de la varsta de 13 ani.

Tupeu Infinit 07-06-2010 - 09:53

Fiind o banala educatoare, sustine cu tarie admiterea la liceu dupa sistemul actual, fara examene de admitere serioase. S-a gandit ca daca revine in invatamant, sa poata sa ia si ea niste spagi de la parintii elevilor, ca sa le umfle notele.
Se pricepe la treburile serioase, la matematica, fizica si chimie, ca baba la mitraliera. Sa-si vada de familia ei si sa nu se mai bage in actiuni de sabotare a invatamantului, ca s-ar putea sa-i rupa careva gatul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult