Acasa Cultura-ReligieCultura Inca doua ecranizari din portofoliul Polirom

Inca doua ecranizari din portofoliul Polirom

scris de Ziua Veche
25 afisari

“Padurea norvegiana”, romanul care l-a facut cunoscut in lumea intreaga pe Haruki Murakami, cel mai popular romancier japonez contemporan si “Sa nu ma parasesti”, de Kazuo Ishiguro, carte declarata de TIME drept „cel mai bun roman al anului 2005”, sunt cele doua carti traduse la Polirom care vor fi ecranizate anul acesta.

 

In ciuda numarului exagerat de mare de oferte primite de Murakami pentru ecranizarea cartilor sale, “Tony Takitani”, o poveste scurta, a fost singura exceptie de la regula. “Padurea norvegiana” (traducerea, Angela Hondru) este cea de-a doua sa carte ce va fi adaptata pentru marele ecran. Tran Anh Hung (“Cyclo”, “The Scent of Green Papaya”) este regizorul care si-a gasit deja si un finantator la Fuji TV. Ken’ichi Matsuyama (cunoscut pentru rolul lui L din filmele “Death Note”) va juca rolul lui Toru Watanabe, personajul central, iar Rinko Kikuchi (“Babel”) va interpreta rolul lui Naoko, iubita cu probleme emotionale a lui Watanabe. „Padurea norvegiana” (1987) are ca leitmotiv melodia „Norwegian Wood” a formatiei Beatles, care il insoteste pe personajul principal pe tot parcursul rememorarii unor evenimente dureroase petrecute cu 18 ani in urma.

 

Filmul dupa “Sa nu ma parasesti” de Kazuo Ishiguro (traducerea, Vali Florescu) le are in rolurile principale pe Keira Knightley, pe Sally Hawkins (Poppy din “Happy-Go-Lucky”) si pe Charlotte Rampling, cel care semneaza regia este Mark Romanek, iar Alex Garland a scris scenariul. Nu este prima colaborare a lui Rampling cu Knightley, ele jucand de curand impreuna si in “Ducesa”. Romanul prezinta tulburatoare povesti de dragoste, ai carei protagonisti sint trei tineri ce fac parte dintr-o categorie aparte de fiinte umane: „donatori”, clone, adica produse de laborator, menite sa furnizeze organe de schimb pentru oamenii „adevarati”.

0 comentariu

jan dinu 02-06-2010 - 15:53

Ici ,colo de-i mai numeri …
Pe degete daca mai sunt …
Fostii tzarani ne-au tinut pe umeri …
Acum zac in istorii shi mormint !!

JD
D-le Bitca ,ce-atzi scris reflecta
niste adevaruri crunte .
Sper s-a reveniti cu astfel de radiografii
spre a redocumenta ” fiseul „gol al populatiei aflata in deznadejdie shi ratacire !

MGN 03-06-2010 - 14:48

We found the enemy and it is us!

paul 10-06-2010 - 12:20

Sa traiti bine , acum si cu 25% reducere

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult