Acasa Cultura-ReligieCultura Începe Eurovision 2011

Începe Eurovision 2011

scris de L.M.
4 afisari

Marți, 10 mai, de la ora 22.00, românii vor putea urmări debutul celei de-a 56-a ediţii a concursului internaţional Eurovision organizat în acest an în Germania, la Dusseldorf, la care participă 43 de țări. TVR 1, TVR HD și TVR internațional vor transmite în direct toate cele trei competiții, informează site-ul televiziunii publice.

Eurovision 2011România va fi reprezentată de trupa Hotel FM cu piesa Change şi va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, în 12 mai.

Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din țara în care se află – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei noastre.

Cele 19 ţări care vor evolua în prima semifinală de marți, 10 mai, sunt în ordinea intrării în concurs: Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elveţia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croaţia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaijan şi Grecia. Piesele lor vor putea fi votate de telespectatorii din aceste ţări, la care se adaugă şi cei din Marea Britanie şi Spania, două dintre cele cinci ţări mari calificate direct în finală.

Miercuri, Hotel FM va avea repetiția finală care va fi jurizată, urmând ca joi să aibă loc semifinala a doua cu televoting-ul. Notele pe care România le va primi de la fiecare țară în 12 mai va reprezenta o medie a notelor acordate de juriu miercuri seara și de public joi seara.

Vineri va avea loc jurizarea țărilor care vor evolua în finală pentru ca sâmbătă, 14 mai, să aibă loc transmisiunea ultimei seri a concursului la care vor avea drept de vot telespectatorii tuturor celor 43 de țări participante la Eurovision 2011.

1 comentariu

claudiu 09-05-2011 - 20:09

Zicea Marina Almasan ca delegatia Romaniei numara 25 de membri pentru Eurovizion. Avand in vedere ca sunt doar 3 artisti si sa zicem un sef de delagatie, ce fac ceilalti 21 de membri si pe banii cui se plimba? Monteaza cumva scena festivalului?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult