Acasa Cultura-ReligieCultura Începe Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Vezi programul

Începe Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Vezi programul

scris de Ștefan Constantinescu
2 afisari

Peste 90 de reprezentaţii stradale vor avea loc, în perioada 27 mai – 5 iunie, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), la eveniment fiind aşteptaţi, zilnic, peste 35.000 de spectatori.

Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu 2011

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, principalul organizator al FITS, timp de zece zile, pe durata celei de-a XVIII-a ediţii a manifestării, vor avea loc peste 90 de spectacole în diferite locuri publice din municipiul Sibiu.
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din lume, propune un program care aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi prezintă 350 de evenimente ce se desfăşoară în 66 de spaţii de joc, aşteptând zilnic 35 000 de spectatori. Companii de renume din domeniul artelor spectacolului, regizori români şi străini, critici, operatori din turismul cultural local şi regional, operatori culturali străini, zeci de mii de spectatori din comunitatea locală, regională şi internaţională se întâlnesc la Sibiu pentru a sărbători, pe parcursul a zece zile, creaţia şi creativitatea artistică în cadrul unui eveniment cultural ce urmăreşte promovarea reperelor valorice valabile la nivel mondial.

Arhitectura unică a oraşului reprezintă platforma ideală pentru evenimente desfăşurate în spaţii publice, confirmând încă o dată spectacularul fostei Capitale Culturale Europene în 2007. Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc, în acest an, în perioada 27 mai – 5 iunie şi va aduce la Sibiu peste 90 de reprezentaţii stradale la care se aşteaptă o participare zilnică de peste 35.000 de spectatori. Devenit deja o tradiţie, sezonul spectacolelor în aer liber îşi propune să aducă artele spectacolului aproape de publicul larg, încurajând comunitatea să participe la evenimente culturale„, se arată în comunicat.

Vezi programul festivalului

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult