Acasa Cultura-ReligieCultura INTERZIS sub 30 de ani-Vă era dor? MAE reînvie limba uitată a TELEJURNALULUI

INTERZIS sub 30 de ani-Vă era dor? MAE reînvie limba uitată a TELEJURNALULUI

scris de Ziua Veche
62 Afisari

 .

„Continuă seria de schimburi culturale sub genericul „Music: Unity in Diversity” pe scena Pavilionului României la EXPO 2010” – titlul unui comunicat al Minsterului Afacerilor Externe, România, 30 august 2010. Pentru cunoscatori, nu este nici o surpriză faptul că, de cele mai multe ori, departamentele de comunicare ale instituţiilor oficiale folosesc un limbaj atât de sec, încât ţi se usucă gâtul, in timp ce le citeşti „operele”. Cu toate acestea, nu se poate spune că nu a existat o evoluţie pozitivă în privinţa comunicării publice oficiale. Din păcate, se mai strecoară, uneori, şi exemple care ne reamintesc de TELEJURNALUL pe care îl vedeam înainte de 1989. Publicăm, în continuare, acest comunicat al MAE, ce ar face cinste acelor vremuri, de care, din păcate (De ce oare?), ne aducem aminte din ce în ce mai mult:


Cântăreaţa şi cantautoarea boliviană Dagmar Dumchen, renumită în plan internaţional pentru talentul şi prestanţa sa artistică, a susţinut un concert de muzică tradiţională boliviană astăzi, 30 august 2010, pe scena Pavilionului României de la EXPO Shanghai 2010. Artista din Bolivia a ales să cânte pe scena Pavilionului României la Shanghai fiind ataşată tradiţiilor şi culturii româneşti, mama sa fiind originară din judeţul Sibiu. Dagmar Dumchen este născută în Germania şi crescută de la 6 ani în Bolivia, dar se mândreşte cu originea sa şi a declarat că doreşte să cânte şi în ţara noastră cât mai curând.

Acţiunea face parte din seria de schimburi culturale, sub genericul „Music: Unity in Diversity”, iniţiate de reprezentanţii Facultăţii de Muzică din Timişoara care susţin, în perioada 1 august – 15 septembrie, spectacole pe scena Pavilionului României de la Shanghai. Cântăreaţa boliviană a impresionat audienţa pavilionului românesc interpretând muzică din repertoriul tradiţional bolivian, dar şi datorită costumului său tradiţional din La Paz, Bolivia.

În cadrul aceluiaşi program de schimburi cultural-artistice, pe scena Greenopolis au mai performat, până în prezent, trupele ”Quartetto Curare” din Venezuela, ”Gugun Blues Shelter” din Indonezia, muzicieni de la pavilionul Austriei şi trupa ”Rhythms of Anatolia” din Turcia ”Musica Omnia” din Timişoara. Aceste manifestări artistice sunt apreciate de către spectatori, care recunosc modul în care muzica reuşeşte să adune oamenii împreună şi să depăşească graniţele.

Pavilionul României este singurul prin diversitatea culturală pe care o oferă vizitatorilor şi a devenit apreciat în rândul celorlalte pavilioane pentru manifestările cultural – artistice pe care le găzduieşte.  Seria schimburilor culturale „Music: Unity in Diversity” va continua, urmând ca şi muzicieni din alte ţări participante la Expoziţia Mondială să fie invitaţi să participe cu programe artistice pe scena românească”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS