Acasa Cultura-ReligieCultura Ion Țiriac, Doctor Honoris Causa al UNEFS București

Ion Țiriac, Doctor Honoris Causa al UNEFS București

scris de A.H.
4 afisari

Omul de afaceri Ion Țiriac a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Senatului Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

Ion Țiriac, Doctor Honoris Causa al UNEFS.

Ion Țiriac, Doctor Honoris Causa al UNEFS.

UNEFS București, cea mai veche instituție de profil din România, care în 2013 a marcat împlinirea a 90 de ani de existență, i-a oferit lui Ion Țiriac această distincție în semn de recunoaștere a meritelor sale la dezvoltarea sportului din România.

Prof. univ. dr. Viorel Cojocaru, rectorul UNEFS, a declarat: ”Avem privilegiul de a acorda acest titlu unei personalități de excepție, care prin competență și reputație reprezintă un model pentru comunitatea noastră academică și o sursă de inspirație pentru tânăra generație”.

Ion Țiriac a menționat: ”Doresc să mulțumesc UNEFS, sunt onorat să primesc această distincție. Universitatea a avut o contribuție importantă în obținerea celor peste 300 de medalii olimpice de-a lungul timpului. Este datoria noastră, a tuturor celor care am trecut pe aici, să facem din această școală un pilon de bază al sportului românesc”.

Ion Țiriac a absolvit în urmă cu 50 de ani Institutul de Cultură Fizică din București, în prezent Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport.

La eveniment au participat nume importante ale sportului românesc precum Nadia Comăneci, Octavian Bellu, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Camelia Potec, Andreea Răducan, Mihai Leu, Marian Drăgulescu etc.

Au fost prezenți, de asemenea, conducători ai unor federații sportive, președinți de cluburi, un mare număr de jurnaliști.

Festivitatea s-a încheiat cu o demonstrație de gimnastică aerobică. (Foto pe flux)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult