Acasa Cultura-ReligieCultura Irina Nistor regretă că Ştefan Radof a murit

Irina Nistor regretă că Ştefan Radof a murit

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Criticul de film Irina Nistor consideră moartea actorului Ştefan Radof reprezintă o pierdere enormă pentru teatrul şi filmul românesc.

Irina Margareta Nistor

În declaraţia acordată agenţiei Agerpres, Irina Margareta Nistor şi-a exprimat regretul că pe parcursul vieţii sale tumultoase, actorul nu a apucat să joace în mai multe filme, întrucât „avea o fizionomie mult prea de intelectual pentru vremurile respective ca să poată să se încadreze în ceea ce se căuta în acea perioadă şi probabil că faptul că a fost deţinut politic nu era prea bine, trăgea la dosar acest lucru”. Aceasta susţine că nu sunt mulţi actori care pot juca figuri de intelectuali, iar în România numărul acestora este cu atât mai scăzut.

Irina Nistor a precizat că Ştefan Radof era “un anumit tip de voce foarte lucrată, foarte rafinată. Asta înseamnă o pierdere atât pentru teatru, cât şi pentru film”. Actorul a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, la vârsta de 77 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult