Acasa Cultura-ReligieCultura Irina Radu, validată preşedinte-director general al TVR

Irina Radu, validată preşedinte-director general al TVR

scris de D.P.
11 afisari

Plenul Camerelor reunite a votat-o, marţi, pe Irina Radu pentru funcţia de preşedinte-director general al Televiziunii Române, candidatura ei întrunind 304 voturi favorabile şi opt împotrivă.

irina-raduIrina Radu, numită de PSD în Consiliul de Administraţie al TVR, a primit aviz favorabil, luni, de la Comisiile de Cultură reunite ale Parlamentului pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu 25 de voturi ”pentru” şi niciunul ”împotrivă”, ea fiind audiată în pofida faptul că propunerea CA-ului a fost Monica Ghiurco.

Irina Radu a candidat în Consiliul de Administraţie pentru funcţia de PDG al TVR, dar a reusit să obţină doar şase voturi, propunerea CA pentru Comisii fiind Monica Ghiurco, propusă de angajaţii televiziunii în consiliu. Parlamentarii membri ai Comisiilor de cultură reunite au decis, însă, să o audieze şi pe Irina Radu, justificând deciza prin articolul 19 alineatul 7 din legea de funcţionare a televiziunii publice, care stipulează ca vor audia „cu precădere” candidatul propus de CA, ceea ce le lasă posibilitatea de a audia şi alt candidat. Această propunere a trecut cu votul tuturor formaţiunilor, mai puţin PNL, ai cărui reprezentanţi au părăsit sala.

Candidatul propus de Consiliul de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, a primit aviz negativ de la comisiile de cultură reunite ale Parlamentului, cu 23 de voturi ”împotrivă” şi un singur vot ”pentru”.

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a decis la sfârşitul lunii aprilie să o propună, pentru a doua oară, pe Monica Ghiurco pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu şapte voturi favorabile.

În 11 aprilie, plenul reunit a respins prima candidatură a  Monicăi Ghiurco pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice. Aceasta nu a obţinut în plenul celor două Camere numărul necesar de voturi pentru numirea în funcţie, anume 272. Monica Ghiurco primise, în prealabil, aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură reunite ale Parlamentului.

Monica Ghiurco, reprezentant al angajaţilor în CA, a fost a doua propunere de PDG  respinsă de plen, după ce candidatura lui George Orbean, numit de guvern în CA, nu a reuşit să treacă de Parlament.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult