Acasa Cultura-ReligieCultura Iurie Darie, la spital. I s-a făcut rău pe stradă

Iurie Darie, la spital. I s-a făcut rău pe stradă

scris de L.M.
2 afisari

Iurie Darie a fost dus de urgenţă miercuri, de o echipă SMURD, la Spitalul Floreasca din Capitală după ce şi-a pierdut cunoştinţa pe stradă.

Iurie Darie a ajuns la spital„Este conştient. A avut o pierdere a cunoştinţei pe stradă, a leşinat. A fost luat cu un echipaj de la noi de la SMURD. Acum este în investigaţii. În acest moment este stabil şi nu sunt probleme”, a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, pentru Realitatea.net.

Actorul Iurie Darie a mai fost la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pe 29 ianuarie, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla într-un restaurant. Atunci, medicii au spus că Iurie Darie a suferit o lipotimie.

Iurie Darie s-a născut pe 14 martie 1929, în Vadul Roşu din judeţul Soroca, aflat astăzi în Republica Moldova. În cinematografie a debutat în 1953, în „Nepoţii gornistului”, în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe platoul de filmare pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei. În anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Drăgan pentru a juca în seria „Brigada Diverse”, alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu sau Puiu Călinescu.

A interpretat roluri memorabile în peste 40 de producţii cinematografice, printre care „Băieţii noştri” (1959), „Vacanţă la mare” (1962), „Dragoste la zero grade” (1964), „Atunci i-am codamnat pe toţi la moarte” (1971), „Fraţii Jderi” (1974), „Ringul” (1983), „O zi la Bucureşti” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Zâmbet de soare” (1987), „Oglinda” (1993), „Punctul zero” (1996), „Triunghiul morţii” (1999). În 2004 a jucat în serialul de televiziune „Numai iubirea”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult